Fysikk 1 inkl. lab



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Kursadresse: Agnes Mowinckels gate 6, 5008 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: tirsdager kl 08:10 - 16:20
Varighet: 1 semester
Pris: 12.900

Vi tilbyr kurs i Fysikk 1 inkl. lab. Fysikk 1 et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet realfag. Faget gir 0,5 realfagspoeng. Du kan bygge videre med Fysikk 2 for å oppnå full fordypning i programfaget.

Om fagene:
Programfaget fysikk skal bidra til forståelse av natur, teknologi og fenomener i dagliglivet. Det gir grunnlag for å bruke fagkunnskap i ulike sammenhenger, fra praktiske situasjoner i hverdagen til avgjørelser som påvirker samfunnsliv, natur og miljø. Sentrale emner er: atom- og kjernefysikk, elektrisitetslære, lys og bevegelse. Programfaget fysikk gir innføring i fysikkens begreper, symboler og språk, og knytter teori og beregninger til observasjoner og praktisk laboratoriearbeid. Forsøk og øvinger er en naturlig del av faget. Tar du faget som nettstudier, viser vi øvelsene, men du kan også melde deg på labkurs ved våre stedbaserte privatistkurs.

Labkurs:
I labkurset tar vi for oss aktuelle labforsøk for privatisteksamen. Dersom du følger kurset via våre nettstudier arrangeres labkurset hovedsakelig i Oslo. Ta kontakt med din nærmeste skole for å undersøke om de tilbyr labkurs i faget.

Forkunnskaper:
140 timer naturfag og 140 timer matematikk 1T fra VG1 Studiespesialisering eller fra VG1+VG3 yrkesfaglig utdanningsløp. Det er også en fordel å ha tatt matematikk R1 eller å ta dette parallelt med fysikk 1..

Eksamen:
Eksamensformen er muntlig-praktisk. Eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt eksamenskontor.

Fagkoder:
REA3004 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til privatisteksamen på privatistweb.

Omfang og støtte i Lånekassen:
Fysikk 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen