Feltsøk



Kursarrangør: Canis avd Østfold
Sted: CANIS Hundeskole avdeling Østfold
          Østfold, Moss
Kursadresse: Nesveien 320, 1514 Moss (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 10 timer
Pris: 3000

Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker for å utføre samfunnsnyttige oppgaver. Innen brukshund-sporten skal hunden ved hjelp av den fantastiske luktesansen sin.

Innen brukshund-sporten skal hunden ved hjelp av den fantastiske luktesansen sin, lære å søke for å finne bruksgjenstander som mennesker har mistet.

Målet med feltsøk-kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!
På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «søke et felt» med hunden din. Innlæringen av søket skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig kommer springende inn til deg for å avlevere de gjenstandene den har funnet, skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i «felt-søk-leken» er, synes de aller fleste hunder at dette er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på, noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.
For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er nødvendig at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter» eller en leke. Dette er heller ingen kostbar sport. Det eneste du trenger å finne frem er noen ulike bruksgjenstander i tillegg til gode godbiter og en leke som hunden din er glad i. Når hunden har lært å avsøke et felt, har du alltid mulighet for å gjennomføre en morsom treningsøkt sammen med hunden din. Du er ikke avhengig av andre og det trenger ikke «ta en hel dag» for å planlegge og gjennomføre en slik trenings-økt.

Første kvelden starter vi med litt teori der du blant annet vil lære hvordan du legger et felt og hvordan du og hunden kan samarbeide best mulig under søks-arbeidet. Teori-påfyll flettes senere inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen den enkelte får etter treningsøktene.

Kursholder:
Dr. Karin Mohn Engebretsen, PhD, MSc, BSc
Atferdskonsulent og canis-instruktør, nkk instruktør trinn 1- og trinn 2-bruks og tidligere hundefører i norske redningshunder
Jeg er utdannet atferds-konsulent ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU).

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.canis-ostfold.no/kjopsbetingelser/