Fagskole - frontend-utvikling



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst - søknadsfrist 20. april
Varighet: 1 år
Pris: 55.400 pr semester

Vi tilbyr fagskolestudie i frontend-utvikling. Dette studiet gir deg kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å utvikle nettsider og mobile applikasjoner. Frontend-utvikling er utøvelse av HTML, CSS, JavaScript og andre kodespråk i utviklingen av web- og mobile applikasjoner.

Innhold:
Nett- og skjermløsninger tilbys på stadig nye plattformer som for eksempel i biler, kjøleskap og hjelpemidler, samtidig som allerede eksisterende medier gjennomfører utvikling på dagens løsninger. Dagens arbeidsmarked har et stort behov for frontend-utviklere som kan jobbe tett med andre fagområder for å løse det økende behovet for skreddersydde nettløsninger. Denne utdanningen gir deg både de tekniske ferdighetene du trenger for å bli en dyktig frontend-utvikler, samt erfaring med å jobbe i tverrfaglige team. Som et resultat vil du etter fullført studium besitte verdifull kompetanse som arbeidsmarkedet trenger.

Hva du lærer du:
Med denne utdanningen vil du få kompetanse innen de tre hovedspråkene i programmering, HTML, CSS og JavaScript. Disse tre er bærende elementer i Frontend-utvikling og vil gjøre deg i stand til å finne og utvikle de riktige løsningene for en oppdragsgivers behov. Du vil lære om applikasjonsutviklingsspråk som gjør deg i stand til å utvikle mobilapplikasjoner. I tillegg vil du lære å hente ut data fra en backend og du vil få erfaring med å jobbe i tverrfaglige team sammen med designere og andre innholdsleverandører til skjermbaserte medier.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi gå i dybden på:
• Grunnleggende JavaScript
• Brukergrensesnitt, responsivt design & animasjon
• Apputvikling og kodearkitektur
• Frontend-utvikling og universell utforming

Program:
1. semester - Introduksjon til frontend-utvikling (FFU1100)
2. semester - Produksjon av frontend-løsninger (FFU1200)

Undervisningsformer:
Kontakt med bransje og næringsliv har alltid vært en viktig forutsetning både for å sikre at studentene får en så praktisk relatert undervisning som mulig, men også for å sikre at utdanningen til enhver tid er oppdatert på bransjens behov. I løpet av utdanningen vil du arbeide med prosjekter gitt av reelle kunder. Derfor blir du tidlig klar over hvilke kvalifikasjoner arbeidsmarkedet søker etter. Du vil også få god innsikt i hvordan kunde-/ leverandørrelasjonen fungerer og hvilke utfordringer og muligheter som kan oppstå.

Fag- og timelærerne på utdanningstilbudet har annet arbeid i norsk bransje innen frontend, UX-design og grafisk design. Lærerne er oppdatert på det som skjer innenfor sitt eget fagfelt og vil bringe denne kunnskapen med seg til studentene. For å kunne holde en høy standard på bransjeforståelse vil foredragsholdere fra bransjen benyttes.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagskolestudie i frontend-utvikling

Opptakskrav:
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
• Generell studiekompetanse
• Fullført og bestått videregående opplæring
• Fagbrev / svennebrev
eller:
Realkompetanse for fagskole:
• Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
• Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid / tjeneste.
• Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
• Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen