Fagbrev maskineringsfaget - teori til fagprøven - virtuelt kurs



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 7 måneder
Pris: 25.900

Vi tilbyr fagbrev maskineringsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du lang erfaring fra praksis og ønsker få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Informasjon:
En CNC-operatør arbeider innenfor en rekke virksomheter som mekanisk industri, kjemisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling. Arbeidsplasser finnes i store og små bedrifter som er høyt spesialiserte for framstilling av nye produkter for mekanisk industri, og i verksteder for vedlikehold av utstyr i annen industri.

Faginnhold:
CNC–maskineringsfaget består av 2 hovedområder. Hovedområdene utfyller hverandre og må ses i sammenheng.

1) Produksjonsteknikk:
• Hovedområdet omfatter planlegging, programmering, produksjon og overvåking. Krav og spesifikasjoner inngår også. Videre omfatter det bruk av tegninger, målinger, prosedyrer og dokumentasjon. Materialvalg og valg av utstyr inngår også i hovedområdet.

2) Kvalitet og dokumentasjon:
• Hovedområdet omfatter bedriftens kvalitetssystemer og vedlikeholds- og dokumentasjonsrutiner. Det dreier seg også om tegningslesning og bruk av toleranser. Helse, miljø og sikkerhet inngår i hovedområdet.

Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.

Finansiering:
Studiet er godkjent av Lånekassen, og man kan derfor søke om lån og stipend. Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Har du ikke rettigheter i LOs utdanningsfond har blant annet Fagforbundet og Handel og kontor egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon om dine muligheter.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til CNC-operatør

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på nivå B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Du melder deg selv opp til teoretisk eksamen hos din Fylkeskommune. Ved bestått teoretisk eksamen avlagt hos din Fylkeskommune og godkjent dokumentasjon for 5 års relevant arbeidspraksis (minimum 8.700 timer), vil du kunne melde deg opp til den praktiske fagprøven. Ved bestått teoretisk eksamen, dokumentert 5 års relevant arbeidspraksis og bestått praktisk fagprøve får du ditt fagbrev.