Fagbrev aktivitørfaget - teori til fagprøven - virtuelt klasserom



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 7 måneder
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i aktivitørfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.

Informasjon:
AOF Norge tilbyr fagbrevkurs som gir deg den nødvendige teoretiske kunnskapen innenfor ditt fagfelt. Med et fagbrev vil du bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Det gir også et kvalitetsstempel på din kompetanse som stadig flere arbeidsgivere krever.

Faginnhold:
1) Aktivisering og mestring:
• Kjerneelementet aktivisering og mestring handler om aktiviteter som fremmer herskaplig helse og trivsel. Det handler òg om hvordan kroppen er bygd opp og fungerer med utgangspunkt i det friske mennesket. Sentralt er motivering og tilrettelegging for å stimulere brukerne til egeninnsats. Videre handler kjerneelementet om tilrettelegging av varierte aktiviteter for en aktiv og sunn livsstil som medvirker til mestring og glede for de ulike brukerne.

2) Aktivitetsledelse og administrasjon:
• Kjerneelementet aktivitetsledelse og administrasjon handler om planlegging av aktiviteter og om samhandling i aktiviseringsprosessen. Videre handler det om samspill med brukerne, pårørende og andre aktører og om å lede aktiviteter for enkeltpersoner og for grupper. Kjerneelementet handler òg om å forvalte utstyr og økonomi for aktiviseringsarbeidet.

3) Kvalitetssikring, etikk og teknologi:
• Kjerneelementet kvalitetssikring, etikk og teknologi handler om hvordan aktivitørene møter menneske fra ulike kulturer i ulike livssituasjoner med toleranse og respekt. Det handler om hvordan innvirkning sjukdommer har på aktivitetsnivået til den enkelte og på hvordan aktivitøren må legge til rette aktiviteter.

Å kartlegge funksjonsnivået til brukerne og observere hvilken virkning aktivitetene har, står sentralt. Kjerneelementet handler videre om universell utforming og om bruk av hjelpemiddel, velferdsteknologi og annen teknologi i yrkesutøvingen. Etiske retningslinjer, lovverk om helse, miljø og sikkerhet og prinsipp for hygiene og smittevern inngår også.

Gjennomføring:
Opplæringen gjennomføres i digitalt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc / tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærer legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Finansiering:
Studiet er godkjent av Lånekassen, og man kan derfor søke om lån og stipend. Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Stipendsatsen for fagbrevkurs for praksiskandidater hos LOs utdanningsfond er for tiden kr 10.500,-. Har du ikke rettigheter i LOs utdanningsfond har blant annet Fagforbundet og Handel og kontor egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon om dine muligheter.

Timeantall:
• Timer med foreleser: 80
• Timer selvstudie: 20
• Totalt: 100

Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot voksne som har arbeidserfaring innen aktivitørfaget, og som ønsker å ta fagbrev i aktivitørfaget

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3 - 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Fagopplæringskontoret i fylkeskommunen godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Kurset du gjennomfører hos AOF gir deg grunnlaget for å kunne gå opp til teoretiske tverrfaglige eksamen. Du melder deg selv opp til teoretisk eksamen hos din Fylkeskommune. Ved bestått teoretisk eksamen avlagt hos din Fylkeskommune og godkjent dokumentasjon for 5 års relevant arbeidspraksis (minimum 8.700 timer), vil du kunne melde deg opp til den praktiske fagprøven. Ved bestått teoretisk eksamen, dokumentert 5 års relevant arbeidspraksis og bestått praktisk fagprøve får du ditt fagbrev.

Vis flere tilsvarende kurs: