Enrihed Air Nitrox kurs



Kursarrangør: Dykkersentret i Tromsø
Sted: Dykker Sentret AS
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Stakkevollveien 72, 9010 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 2.250

Vrakdykk. Kjempegod sikt. Svær fiskestim svømmer rundt deg. Og der ser du den største steinbiten du noen gang har sett. Time out - på tide å gå opp. Forleng bunntida med nitrox (oksygenberiket luft), så får du tid til å utforske både steinbiten og resten av vraket.

På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox, samt prosedyrer og hensyn du må ta for å dykke med Nitrox. Det er 2 dykk i tillegg til en teoridel, og kurset går over 2 dager.

NB. Normalt skal flasker og ventiler være O2-renset og klargjort for nitrox-dykking, men vi blander nitrox i kompressoren vår, og derfor er det ikke et krav om O2-rensing i forbindelse med kurset. Dette gjelder så lenge det er under 40% oksygen. Mange tror at Nitrox har med teknisk å gjøre, men det er tvert imot. Mange fritidsdykkere bruker Nitrox bare for å være i bedre form etter et dykk.

Noen fordeler med Nitrox er:
Økning av ikke-dekompresjonsgrensene (bunntiden). For de fleste fritidsdykkere vil dette medføre redusert fare for trykkfallsyke. Reduksjon av dekompresjonstid i tilfeller der ikke-dekompresjonsgrensene er overskredet. En markert reduksjon av nitrogennarkose ("dybderus"). Dette er spesielt merkbart ved dykking til 30 meter og dypere.

Et lavere luftforbruk er registrert av mange dykkere. Noen dykkere registrerer en vesentlig reduksjon i luftforbruket ved bruk av nitrox. Men erfarne dykkere har rapportert om reduksjoner på bare 10%, og dette leder til teorien om at dette ikke er fysiologisk betinget, men snarere at man får et mer avslappet og roligere dykk når man bruker nitrox.

Målgruppe for kurset:
Krav for å delta på kurset:
• PADI OWD eller tilsvarende
• Fylte 15 år
• ABC-utstyr
• Ventilsett som produsenten anbefaler brukt til oksygenberiket luft
• Komplett dykkerutstyr

Vis flere tilsvarende kurs: