Den Syngende Fiolinen



Kursarrangør: Luíra Fiolin
Sted: Hele landet, Kroken kirke og Metodist kirke Tromsø, Nykirken Bergen
          
Kursadresse: Strandgaten 197B, 5004 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Event / Arrangement
Nettkurs og nettstudie
Privatundervisning
Undervisningstid: På ettermiddager fra og med 15:00- 21:30. Underviser privat hjemme på lørdager, på mandager i kroken kirke og torsdager i metodis kirke i byen.

Laura er halvt norsk/ nederlandsk, veganer, elsker dyr og er utdannet musiker. Hun er profesjonell fiolinist (samt fele og bratsj), sanger, óg multi- instrumentalist, komponist og musikkpedagog, utdannet fra musikk konservatoriet Codarts University of the Arts i Rotterdam (NL).

Laura har mer enn 13 års erfaring med undervisning i fiolin, sang, piano, låtskriving, musikkteori og komponering av elever på alle nivåer og underviser i alle aldre (fra 4 år). Laura underviser i både Kroken Kirke og Metodist Kirke i byen, på nett, hjemme hos Laura og fra og med august 2023 skal Luíra også tilby hennes allsidige musikkundervisning i Bergen! Hvis du eller noen du kjenner ville være interessert, er det bare å ta kontakt, så holder vi en plass av til dæ. Da kan du starte i august 2023 ????

Hun er en allsidig musiker: slapp et solo album, `Free` under navnet `Luíra` i oktober 2021, hun spiller klassisk kammermusikk, og sist men ikke minst, har hun drevet med det egne metalbandet Adeia flere år. Hun fokuserer så mye som mulig på eleven hun har foran seg; ingen personer er like, og hun vil vise dette i undervisningen hennes. I tillegg nærmer Laura timene sine som helhet, dette gir de beste resultatene etter mer enn tretten års erfaring. Men moroa med å spille er selvfølgelig det viktigste!

Laura er spesialisert i veiledning med ADHD, dysleksi/ dyskalkyli, angst og autisme spekter syndrom. Dette inneholder hennes egne spesielle metoder, mindfulness, meditasjon- og avslapningsteknikker, og en holistisk tilgang til undervisning.
Laura er veldig tålmodig, kan akkompagnere elevene på piano, tenker utenfor boksen og sist men ikke minst, kan hjelpe mot sceneskrekk.

Luíras Magiske Strykere spiller hver andre uke i Kroken Kirke. Hver øving er 45 min og gjelder som en 45 min time. Men for de elevene som følger privattimer hos Laura, er prisen 290 kr.

I tillegg til privatundervisning tilbyr Laura også gruppe undervisning hvis ønskelig, til maksimalt 4 elever. Prisene er basert på antall studenter per gruppe. Dessuten har Laura alle barnefiolin størrelser hjemme for å prøve seg uten noen forpliktelser! I tillegg hjelper hun gjerne nybegynnere med å finne/ kjøpe en god og passende fiolin :)

Undervisningen i sang/ låtskriving/ piano:
Laura underviser i solosang for både nybegynnere og viderekomne i alle aldre, og
sang-, låtskriving-, og pianoundervisningen omfatter blant annet:

- Holdning, og mindfulness (hvordan slapper man av?)
- Complete Vocal Technique
- Interpretasjon og formidling
- Neutral, Curbing, Overdrive og Edge
- Dynamisk stemmebruk
- Grunnleggende sangteknikker
- Muskel, puste- og avspenningsøvelser
- Musikalsk uttrykk og performance
- Tekstuttale
- Akkompagnement
- Kombinasjon av piano og sang
- Note- og rytmeøvelser
- arrangering
- akkorder
- Improvisasjon
- Musikkteori
- Låtskriving/ komponering
- Notelesning (med eventuelt med spesiell veiledning angående dysleksi, ADHD og autisme)
- Veiledning med å skrive tekster til låter

Undervisningen i fiolin, bratsj, elektrisk fiolin og hardingfele:

Laura underviser i disse instrumenter for nybegynnere og viderekomne i alle aldre, og alle fiolinundervisningen.
Det omfatter blant annet:
- Holdning, puste og mindfulness
- Notelesning (med eventuelt med spesiell veiledning angående dysleksi, ADHD og autisme)
- Rytmeøvelser
- Musikalsk uttrykk og innlevelse
- Musikktheori
- Improvisasjon
- Hvordan man kan skrive egne melodier
- Teknologi
- Musikalsk uttrykk og performance
- I tillegg til de akustiske fiolinundervisningene gir jeg også leksjoner for den elektriske fiolinen.
Dette er et instrument som bringer en helt annen måte å spille på og en veldig annen lyd. Jeg kan ta med studenter som ser etter en ny utfordring i kontakt med dette og veilede dem videre. Viktig: Den elektriske fiolinen er (dessverre) ikke beregnet på nybegynnere.

Sjanger:
Laura underviser i (nesten) alle sjangre. Hun underviser i klassisk /pop /rock /metal/ jazz og alternativ musikk, og kombinere sjangrene som ingen andre! Hun gjør dette med et godt (klassisk) grunnlag for både fiolin/ fele/bratsj-, sang-, piano-, og låtskriving/komponering undervisninger.

Undervisningen i musikkproduksjon:
- Grunnleggende opptaksteknikk
- Innspilling av sang og forskjellige instrumenter (forskjellige strykeinstrumenter, bass og bassgitar, trommer, piano, kor, gitar, fløyte, tagelharpa, og mye mer).
- forskjellige opptaks/ mixe teknikker
- Programmering av forskjellige instrumenter og sang
- Opplæring i programvaren Pro Tools
- Hvordan EQ/ kompressor fungerer, og dets effekt
Eleven må ha egen PC, lydkort og Pro Tools installert for undervisning i musikkproduksjon. Hun kan også hjelpe med dette hvis ønskelig.

Første undervisning:
Laura tar alltid utgangspunkt i elevens egne ønsker og behov. For Laura er det veldig viktig at den enkelte elev føler seg hørt, slapped av, og godt tilpass med valg av både repertoarer og undervisningsformer.
Første undervisningsdag brukes alltid til å bli kjent og snakke sammen om hva eleven ønsker å få ut av undervisningen.
Laura synes det er viktig at eleven selv er med på å bestemme både vanskelighetsgrad og arbeidsmetode slik at de sammen kan få til et godt samarbeid.

Nybegynnere:
Laura har lang erfaring med å undervise nybegynnere, og synes også det er veldig gøy å få følge noen fra starten av deres musikalske reise.
Den første leksjon eleven kan bruke Laura's fiolin. Hvis man bestemmer seg for å følge leksjonene, vil Laura gjerne hjelpe med å lete etter en passende fiolin.
Til nybegynnere og barn skal man regne med å måtte kjøpe undervisningsmateriell til timen.


Skriv gjerne en uforpliktende beskjed til Laura hvis du er interessert eller har noen spørsmål. Forhåpentligvis vi ses!