Brannøvelseskurs / Evakueringskurs - bedriftsinternt



Kursarrangør: Undervisningsservice
Sted: Sør-Trøndelag, Trondheim
Sør-Trøndelag
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Vi tilbyr brannvern / evakueringskurs for bedrifter. Kurset bevisstgjør og oppdaterer personale med tanke på instrukser, riktig adferdsmønster under brann / evakueringssituasjon og viktigheten av at alle er forberedt på sin oppgave under brann / evakuering.

Innhold:
For at din virksomhet skal oppfylle de nasjonale krav fra myndighetene, kan Undervisningsservice bistå med følgende:
• Fullstendig plan for øvelsen
• Målsetning(er) med øvelsen
• Kontakt og samkjøring med offentlige etater
• Gjennomføring av øvelsen
• Evaluering
• Skriftlig oppsummering av øvelsen for at virksomheten oppfyller kravene til dokumentasjon.

Formål:
Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn krever at alle ansatte og ledere skal ha brannvernopplæring og gjennomføre regelmessige brannøvelser som står i forhold til risiko. Dette innebærer at brannøvelse skal avholdes minst én gang per år for de aller fleste virksomheter. Forskriften stiller krav til hvordan slike øvelser planlegges og utføres basert på virksomhetens planverk for tilfelle av brann og evakuering. Det stilles også krav til dokumentasjon av avholdte øvelser.

Undervisningsservice kan tilby kurs i brannøvelser / evakueringsøvelser for alle virksomheter som er pålagt å holde brannøvelser. Dette gjelder eksempelvis barnehager, sykehjem, skoler, behandlingsinstitusjoner, kjøpesenter og leiekomplekser. Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta.

Kurset bevisstgjør og oppdaterer personale og/eller de ansatte med tanke på instrukser, riktig atferdsmønster under en brann/evakueringssituasjon, samt viktigheten av at alle er forberedt på sin oppgave under brann/evakuering.

Kursinnholdet skreddersys etter den enkelte kundes ønsker og behov, med bakgrunn i virksomhetens art og omfang.

Kurset gjennomføres av dyktige instruktører som har sitt daglige virke hos Trøndelag brann og redningstjeneste IKS. Vi har et høyt fokus på at undervisningen skal være lett å forstå for alle, uansett den enkeltes forutsetning. Vi ønsker også å legge fokus på de forventninger den profesjonelle redningstjeneste har til virksomheten ved hendelser.

Kursinnholdet skreddersys den enkelte kundes ønsker og behov basert på de ansattes kunnskapsnivå, antall som skal evakueres, branninstruks, rømningsveier, m.m.

Evakueringsøvelser kan leveres som en enkeltstående tjeneste. De fleste velger ofte en kombinasjon med brannvern og/ eller førstehjelpsundervisning.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter

Alle virksomheter som er pålagt å holde brannøvelser. Dette gjelder eksempelvis barnehager, sykehjem, skoler, behandlingsinstitusjoner, kjøpesenter og leiekomplekser. Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta.