Biologi 2 inkl. lab



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Buskerud, Drammen
Buskerud
Kursadresse: Strømsø Torg 1, 3044 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt
Varighet: 1 semester
Pris: 18.400
Neste kurs: 22.01.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr liveundervisning i Biologi 2 inkl. lab. Mennesket har alltid vært avhengig av kunnskaper om naturen for å overleve. Biologisk kunnskap inkluderer alt fra det forunderlige som skjer på mikronivå i det indre av cellene, til samspillet i øko- systemene på jordkloden.

Omfanget av kunnskap øker raskt, og biologi handler om å kunne bruke kjent fagkunnskap til å beskrive og forstå nye fenomen, skape ny kunnskap og delta med faglig kompetanse i samfunnsdebatten.

Om fagene:
Programfaget skal gi grunnlag for å bruke biologisk fagkunnskap i ulike sammenhenger, i praktiske situasjoner i hverdagen og til vurderinger rundt etiske spørsmål.

Biologi 2 går nærmere inn på mekanismer og prosesser i cellene, som enzymaktivitet, nedbrytningsprosesser, fotosyntese og genetikk. I kurset ser vi på hvordan vi med bioteknologiske teknikker bruker kunnskapen om disse prosessene til forskning innenfor landbruk og medisin. I økologi og evolusjon går vi inn på økosystemenes strukturer og mekanismene bak evolusjonen.

Labkurs:
I labkurset tar vi for oss aktuelle labforsøk for privatisteksamen. Dersom du følger kurset via våre nettstudier arrangeres labkurset hovedsakelig i Oslo. Ta kontakt med din nærmeste skole for å undersøke om de tilbyr labkurs i faget.

Forkunnskaper:
Det er en fordel å ha fullført biologi 1 først, men ikke et krav.

Eksamen:
Skriftlig og Muntlig-praktisk eksamen

Fagkoder:
REA3002 (Skriftlig)
REA3003 (Muntlig-praktisk)

Omfang og støtte i Lånekassen:
Biologi 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Vår 2024
Dato Dag Tid
24.01.2024 Onsdag 12:00

Vår 2025
Dato Dag Tid
22.01.2025 Onsdag 08:15