Biologi 1 inkl. lab



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Rogaland, Sandnes
Rogaland
Kursadresse: Langgata 1, 4306 Sandnes (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt
Varighet: 1 semester
Pris: 16.600
Neste kurs: 20.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr undervisning i Biologi 1 inkl. lab. Biologi 1 et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet realfag. Faget gir 0,5 realfagspoeng. Du kan bygge videre med Biologi 2 for å oppnå full fordypning i programfag

Om fagene:
I biologi 1 er det lagt vekt på kunnskap både knyttet til planter, dyr og en rekke ulike organismer både på mikro og makronivå. I bakgrunn med dette ser man at disse organismene vil ha en rekke tilpasninger som gjør at de kan overleve i varierte miljøer og føre arten videre. Eksempelvis ser på formeringen, gassutvekslingen og sirkulasjonen til de vanligste planter og dyr, vi ser på hvordan hormon- og nervesignaler sendes hos planter og dyr, samt hvilken prosesser som foregår i de ulike celletypene hos en rekke sammensatte og enklere organismer. Labarbeid blir en viktig del av dette, hvor undersøkelser av plante og dyre-vev blir en stor andel av arbeidet.

Labkurs:
I labkurset tar vi for oss aktuelle labforsøk for privatisteksamen. Dersom du følger kurset via våre nettstudier arrangeres labkurset hovedsakelig i Oslo. Ta kontakt med din nærmeste skole for å undersøke om de tilbyr labkurs i faget.

Forkunnskaper:
140 timer naturfag og 140 timer matematikk 1T fra VG1 Studiespesialisering eller fra VG1+VG3 yrkesfaglig utdanningsløp. Det er ellers ingen spesielle forkunnskaper fra Biologi 1 som kreves. Det er svært lite overlapp mellom kompetansemålene i fagene, slik at man godt kan ta fagene uavhengig av hverandre. (Eksempelvis biologi 2 alene, selv uten å ha tatt biologi 1)

Eksamen:
Eksamensformen er muntlig-praktisk. Eksamen er lokalgitt, som betyr at dato for eksamen settes av ditt lokale eksamenskontor.

Fagkoder:
REA3001 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til privatisteksamen på privatistweb.

Omfang og støtte i Lånekassen:
Biologi 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Høst 2024
Dato Dag Tid
20.08.2024 Tirsdag 17:00

Vår 2025
Dato Dag Tid
20.01.2025 Mandag 17:00