Besøksvenn med katt - Online



Kursarrangør: Dyrebar Omsorg
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når det passer deg
Varighet: 12 måneder
Pris: 999

Ønsker du at katten din kan bidra til å hjelpe andre? Besøksvenner med katt jobber med et bredt spekter av mennesker som trenger støtte, en pause fra utfordringene sine eller hjelp til å mestre. At katter kan gi mennesker en følelse av velvære og virke stressreduserende, er godt kjent.

Kursinnhold:
Både kattens tilstedeværelse, kattens lyder, det å klappe på den og leke med den, ser ut til å ha positive effekter på mange mennesker. Selv bare korte øyeblikk med lek med en katt kan virke beroligende. Katteassisterte intervensjoner kan være en hjelp for mange mennesker i en rekke forskjellige terapisituasjoner, slik som pasienter på sykehjem, behandlingsinstitusjoner og på sykehus, innsatte i fengsler og barn på skoler og i barnehager. Man ser også at katteassisterte intervensjoner forbedrer forholdet mellom pasientene og mellom pasientene og terapeutene. Katteassisterte intervensjoner skjer ved at en besøksvenn med katt besøker klienter, eller at en behandler bruker katt som en del av sitt behandlingsopplegg. Dyreassisterte intervensjoner er tiltak som innebærer systematisk bruk av dyr som en del av et behandlingsopplegg. Hittil har hester og hunder blitt mest brukt i dyreassisterte intervensjoner, men katteassisterte intervensjoner blir stadig mer vanlig.

Kurset inneholder:
• Introduksjon
• Katters effekt på menneskets helse
• Kommunikasjon
• Problematferd
• Risikohåndtering og kattens helse
• Læring og trening av katt
• Intervju med sertifisert ekvipasje
• Egnethetsvurdering av katt

Kurset er nettbasert, og det vil ta ca. 10 timer å fullføre hele kurset. Vit at du har anledning til å stille spørsmål til kursansvarlig under hele kurset.

Målgruppe for kurset:
For deg som vil spre glede til andre mennesker sammen med katten din.

Eksamen / sertifisering:
Etter fullført kurs vil du motta et kursbevis for at du har tatt teoridelen «Besøksvenn med katt».

For å bli godkjent som ekvipasje, må katten vurderes egnet gjennom en egnethetsvurdering, og du og katten din må bestå en enkel praktisk prøve.