Bassgitar



Kursarrangør: Ulstein kulturskule
Sted: Ulsteinvik barneskule
          Møre og Romsdal, Aukra
Kursadresse: 6065 Ulsteinvik
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Pris: 1.700

Det finns to grunntype av el-bassen, bandbass (engelsk: fretted) og bandlaus (engelsk: fretless). Bandbass er utstyrt med band av metall som ligger på tvers av halsen. Dette er det same bandsystemet som er å finne på mandolinar eller gitarar.

Banda gir en klar og metallisk tone. Bandbassen er den vanlegaste begynnarbassen ettersom at det er lettare å spele reint. Ein fretlessbass har ingen band, men i staden ein glatt hals som ein kontrabass eller fiolin. Lyden i en fretless bass er mjukare enn i bandbassen. Denne bassvarianten krev meir presisjon for å få ein rein tone.

Begge variantane er vanlege og har ulike bruksområder i ulike musikksjangre. Den fretlesse bassen utmerkar seg spesielt til jazz, men bandbassen er også mykje brukt her. Bandbassen er den vanlegaste bassen i rock og pop

Den som vil lære å spele El-bass bør helst ha spelt akustisk gitar i 1-2 år, og vere over 10 år. Det er nødvendig at ein har grunnlag i teknikk og musikktrening.

Kulturskulen tilbyr opplæring i musikk, song, bildefag, drama og dans. Undervisningen er organisert i vekentlig timeplan mellom elever og lærere. Undervisning skjer både individuelt og i grupper. Kulturskulen tilbyr også salg av dirigenttjenester.

Prosjekter, førestillinger, konserter og utstilllinger er en viktig del av kulturskolens heilheitlege undervisningstilbod. Kulturskulen har også samarbeidstiltak med skuleverket.

Målgruppe for kurset:
Barn fra 10 år.

Vis flere tilsvarende kurs: