Ballett 1 - 2 (11 - 14 år)Kursarrangør: Bølgen Dansestudio
Sted: Studio turnhallen v/Amfi Arendal
          Aust-Agder, Arendal
Kursadresse: Gamle Kittelsbuktvei 14, 4836 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 16:00 - 17:00
Varighet: 14 uker
Pris: 1.790

Vi tilbyr ballettkurs for barn / ungdom. I ballett fokuseres det på teknikk, smidighet, styrke, balanse og grasiøsitet. Elevene lærer posisjoner, piruetter, hopp, takt og rytme. De aller yngste har fortsatt noe lek integrert i timene.

Ballett gir en god kroppsholdning og kroppsbeherskelse, som er en gunstig basis for all dans. Vi underviser i den russiske ballettmetoden Vaganova. Dette teknikk og trekningssystemet ble grunnlagt av den russiske danseren og pedagogen Agrippina Vaganova. (1879-1951) I noen timer vil vi også å følge deler av RAD (Royal Academy of Dance) systemet.

Man blir undervist 14 uker per semester. Klassene har et innhold med faglig utvikling og personlig fremgang. Vi har utdannede dansepedagoger med høyskole eller universitetsnivå som gir eleven en profesjonell dansetrening. Vi har begrenset antall plasser til klassene for at alle skal bli sett og få plass til å bevege seg. Lokalene har blitt pusset opp og er tilpasset og egnet for å ha danseundervisning.

I tillegg har vi kaffe/te i oppholdsrom til foreldre som venter, trådløst internett (langbryggen), kontortid, fagplan i de forskjellige dansestilene, forestilling i kulturhuset med høy kvalitet og ikke minst et aktivt dansemiljø med flere årlige workshops med både nasjonale og internasjonale dansere/pedagoger og sommerkurs. Pedagogene er også ofte på kurs for å opprettholde sin kompetanse og for å hente inspirasjon til seg selv og elevene.

Vi er medlem av NODA norske dansekunstnere.
Man må være over 18 år for å kjøpe kurs hos Bølgen Dansestudio. Foresatte må kjøpe kurs til elever under 18 år. Vi forbeholder oss rett til å avlyse kurs med for få påmeldte. Elevene vil da få tilbud om alternative kurs eller få refundert semesteravgiften.


Målgruppe for kurset:
Barn / ungdom i aldersgruppen 11 - 14 år


Kursmateriell:
Vi anser ballettsko, tights og ballettdrakt som riktig utstyr. Skjørt/Shorts er valgfritt. Til visninger og forestillinger vil hvite ballettsko og tights være fargen vi bruker. Det kan være lurt å ha sort eller hvit ballettdrakt som base.