Babysvømming (1 - 2 år)



Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: St. Olavs gate 25, 0166 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Mandager, kl 17:00 - 17:30
Varighet: 1 semester
Pris: 2.200

Lek og øvelser i vann for barn i alderen 2-24 mnd Målet er å gjøre barnet trygg og selvstendig. Foreldre deltar aktivt i bassenget. Barnet kan starte allerede fra de er åtte uker og bør være 4 kg.

Informasjon:
Babysvømming er en vannaktivitet for barn i alderen 0-2 år der en av foreldrene deltar aktivt i bassenget. Aktiviteten er en lekaktivitet som vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og det nye familiemedlem samt eventuelle søsken. Aktiviteten skal foregå på barnets premisser. Under babysvømming har foreldrene selv ansvaret for sitt barn. Instruktøren skal gi råd og veiledning. Hovedmålet med å delta på babysvømming bør være å lære babyen å være trygg over og under vann, samt oppøve selvstendighet i vann, uansett dybde og temperatur. Også ut fra et sikkerhetsmessig synspunkt kan man drive babysvømming. Babyer som har deltatt i organisert babysvømming, har falt i vannet i andre sammenhenger og reddet seg selv.

Første gang på babysvømming

Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet.
Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen. I vannet skal babyen ha på seg en liten tettvevet truse som er stram rundt lårene. Trusen skal kunne fange opp eventuelt ukontrollert utslipp.
La babyen få god tid til å venne seg til garderober og bassenget. God kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen. Ta kontakt med instruktøren før dere går i vannet.
Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet.
Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inne med litt fuktighetskrem til slutt.


Praktisk info

Kun en voksen pr. barn i vannet
Alle babyer må ha spesial badebuksebleier. Engangsbleier er ikke tillatt. Ved uhell som avføring og oppkast i bassenget må kurs avlyses og bassenget stenges resten av dagen.
Det vil ikke bli kompensert for tapte kursdager hvis dette skjer. Alle foreldre må selv ta ansvar for å ha utstyret i orden og at barna er friske.
Trening skjer på eget ansvar. Alle foreldre er ansvarlig for sitt eget barns sikkerhet ved opphold på senteret.


Viktig info ved påmelding


Ved påmelding av ditt barn bruk barnets navn og fødselsdato.
Melder du på flere barn eller har barn som allerede er medlem hos oss må du bruke ulike telefonnummer til hvert barn.
Meld ditt barn på riktig aldersgruppe.
Melder du deg på de to siste ukene før kursstart gjelder ikke angreretten!

Målgruppe for kurset:
Småbarn i aldersgruppen 0 - 1 år

Vis flere tilsvarende kurs: