Asbest rørsanering utvendig



Kursarrangør: Norsk Fagutdanning
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 3.950

Vi tilbyr kurs i asbest rørsanering utvendig. Vårt rørsaneringskurs er for de som kun har behov for opplæring av asbestsementrør i vann-og avløpsnettet, og ikke full sertifisering.

Innhold:
Vi gjennomfører våre kurs i asbestsanering slik at de tilfredsstiller kravene i forskriften for arbeid med asbest. Kursbevis danner grunnlag for å søke arbeidstilsynet om godkjenning for slikt arbeid som normalt gis for en varighet på 3 år. Ved reparasjon av / arbeid på slike rør kan arbeidstakere bli eksponert for støv med asbestfiber, både under selve reparasjonsarbeidet, men også i etterkant av arbeidet dersom det ikke er gode nok rutiner for rengjøring av forurenset utstyr eller rutiner for personlig hygiene. Det er arbeidsgivers ansvar å påse at alle som arbeider med asbest har godkjent opplæring og kan fremvise dokumentasjon på dette.

Målgruppe for kurset:
Ansatte i kommuner, rørlegger og anleggsmaskinførere som jobber med nødreparasjoner på røranlegg der det er fare for eldre asbestrør, og større renoveringsjobber.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Helsesjekk:
• Det anbefales at deltakerne tar helsesjekk med røntgen av lungene, før man deltar på kurset.

Eksamen / sertifisering:
Etter gjennomført kurs må man søke Arbeidstilsynet om å bli godkjent for sanering. Det er da snakk om en formalitet med kursbevis og helseerklæring i søknad.

Vis flere tilsvarende kurs: