Vi tilbyr kurs i Apotekteknikk (VG3) som nettstudie. En apotektekniker jobber i apotek eller sykehusapotek og hjelper kunder med å finne riktige legemidler og med veiledning i riktig og trygg legemiddelbruk og samarbeider tett med farmasøyten.
Apotekteknikeren må kunne planlegge, gjennomføre, vurdere og lære av eget og andres arbeid. Arbeidet må utføres i henhold til etiske retningslinjer. Yrket er i stor grad preget av selvstendighet, selv om evnen til å arbeide i et fellesskap har stor betydning. Man må kunne yte god service overfor kunder, og bør ha evnen til å komme i kontakt med mennesker.
Kompetanse:
Fullført og bestått opplæring fører fram til yrkeskompetanse. Yrkestittel er apotektekniker.
Innhold:
1) Helseveiledning i apotek::
Faget handler om veiledning av kunder om forebygging og behandling av plager og sykdommer. Legemiddelkunnskap og informasjon om riktig legemiddelbruk står sentralt. I faget inngår også tekniske hjelpemidler, sykepleieartikler, naturlegemidler, naturmidler, andre apotekvarer og førstehjelp.
2) Kommunikasjon og samhandling:
Faget handler om individuelt tilpasset informasjon og veiledning. Sentralt står kommunikasjonsteknikker, service og samhandling med kunder og samarbeidspartnere. Videre dekker faget etisk refleksjon og konflikthåndtering.
3) Yrkesliv i apotekteknikkfaget:
Faget handler om legemiddelframstilling, logistikk og teknisk håndtering av legemidler og andre varer. Håndtering av apotekenes IT-systemer, prinsipper for kvalitets- og internkontroll og relevant regelverk inngår også.
Gjennomføring:
Studiet er basert på bruk av PC og gjennomføres ved bruk av internett. Vi bruker en læringsplattform som heter It`s Learning, hvor du finner veiledningsdokumenter, lenker, øvingsoppgaver, tester og innsendingsoppgaver. Dette sammen med pensumbøkene gir deg grundig veiledning og hjelp gjennom teoridelen av studiet.
I tillegg til dette er det helt nødvendig at du har praksis i apotek. Dette er spesielt viktig for å lære praktiske rutiner på apoteket og å bruke apotekets programvare. Det er ikke noe bestemt krav til hvor mye praksis du behøver, men jo mer praksis du klarer å få til, jo bedre er det. Du er selv ansvarlig for å skaffe deg praksisplass. Du vil også få tilgang til din egen personlige veileder gjennom studiet, som vil svare på spørsmål og rette innsendingsoppgavene dine.
Varighet:
Du kan bruke så lang tid du vil på studiet, men det er vanlig å bruke ca. 1 semester på full tid, og 2 semester på deltid. Dette kan du tilpasse selv. Du står fritt til å lese intensivt i enkelte perioder, for å ta det roligere i andre - det er du som bestemmer tempoet til enhver tid.
Målgruppe for kurset:
Opptakskrav:
• Allmennefag, VG1 helse og oppvekstfag og VG2 helseservicefag eller tilsvarende
• Grunnleggende ferdigheter i bruk av PC og internett / mail er nødvendig
Kursmateriell:
Du trenger en PC og internett-tilgang, samt en e-post adresse vi kan kontakte deg på. Det er også lurt å ha installert Microsoft Office på den datamaskinen du bruker til vanlig. Lærebøkene må elevene kjøpe selv. Du kan benytte for eksempel www.haugenbok.no eller www.norli.no for bestilling av lærebøker. Pensum tilsendes.
Eksamen/sertifisering:
Du melder deg opp som privatist i hvert enkelt fag. Du har selv ansvaret for å melde deg til eksamen i rett tid. Fristene for å melde seg opp er 30. januar og 15. september. Oppmelding til privatisteksamen foregår på: https://privatist.inschool.visma.no Sørg for å være ute i god tid med oppmeldingen, ikke vent til siste dagen.
Følgende fagkoder gjelder for studiet:
• APO3005 Helseveiledning i apotek
• APO3006 Kommunikasjon og samhandling
• APO3007 Yrkesliv i apotekteknikkfaget
• APO3008 Tverrfaglig eksamen