Akvarellmaling | Nybegynner/litt øvetKursarrangør: Liv Halvorsen Kunstkurs
Sted: Fine lokaler på Teisen, Prost Hallings vei 1, Oslo. Nær offentlig kommunikasjon og mulighet for parkering.
          Oslo
Kursadresse: Prost Hallings vei 1, Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager kl 18-21
Varighet: 10 uker
Pris: 3650
Neste kurs: 22.09.2020 | Vis alle kursdatoer

Bli med på noe som er ordentlig spennende! Dette er en blandet gruppe for de som ikke har noe forkunnskap og de som er litt øvet/viderekomne. På en inkluderende måte leder jeg igjennom det å male. Se link til høyre, hjemmesiden, livhalvorsen.no, for mer info og billedgalleri.

Alle kan male! Jeg har holdt kurs i 21 fantastisk år, så det kan jeg si med ettertrykk. Kurset går over 10 ganger fordi jeg har funnet det som en god lengde. Mange er borte en eller to ganger. Da snakker vi sammen så deltaker får med seg viktig info.

Akvarell er en spennende teknikk. Den har et så vidt uttrykk. Hver enkelt kan finne en måte som passer for dem. Akvarell er enkel i den forstand at den ikke har plagsomme lukter av løsemiddel, kan jobbes med hvor som helst og utstyret er lett og mobilt. Og det er populært å male akvarell! Sannelig mye som skjer i Skandinavia på den fronten.

Det å male er en flott opplevelse. Særlig i en hyggelig gruppe. Det krever noe og det beriker masse. Man oppdager verden på nytt… eller på en ny måte. Ikke bare hver gang man maler men også i måten man ser på den på i det daglige. Et nytt blikk.

På kurset går vi igjennom de temaer som berører det å lage bilde: Farger, pigment, teknikk, skisse, komposisjon, materiallære, å se osv. Fordi landskapsmaleri er så spennende maler vi mest det, da hovedsaklig etter foto. Det gir oss stor bredde i motiv. Andre motiv kan ´snike´ seg inn, også stilleben. Oppgavene er tilpasset de forskjellige nivå. Gruppene passe store, ikke for små og ikke for store.

Kurset er lagt opp slik at jeg presenterer en oppgave på kursdagen, snakker litt om teorien bak det vi skal lære eller fordype oss i. Etter det går jeg kontinuerlig rundt og gi råd og tar spørsmål. Jeg vil gjerne ta vare på hver enkelt.

Jeg holder også kurs på dagtid.

Målgruppe for kurset

voksne som ønsker å male akvarell, hovedsaklig landskapsmaleri.

Kursmateriell

Info om kursmateriell blir sendt ut ved påmelding

Uttalelser

Hos Liv...
har jeg funnet tilbake til malegleden etter mange års "tørke".... Hun har klart å åpne noen "dører" som lenge har vært lukket! Med sitt lune vesen og store kunnskaper, både menneskekunnskap og malemessig, får hun frem det beste i oss!

Kjære Liv!
For ca. fire år siden fikk jeg en merkelig gave av en god venn: Et nybegynnerkurs i akvarellmaling! Og jeg som bare kunne tegne strekmenner. Men gaven var gitt fra hjertet, så jeg kunne ikke si nei. Vel, tenkte jeg, jeg går dette kurset og så får det bli med det.
Det ble ikke med bare det ene kurset, og det skyldes deg, Liv. Du påstod hardnakket at alle kan tegne, og at det bare skyldtes en sperre som vi hadde fått. Og jeg vet godt at den sperren fikk jeg allerede i første klasse: frøken visket ut min tegning og viste meg hvordan det egentlig skulle være. Kan det gjøres bedre?
I disse fire årene har jeg kjempet og slåss - ikke med deg, men med meg sjøl: jeg ville at det jeg laget skulle være "perfekt"! Men hva er nå det? Jeg har gått i motbakker og vanskelig terreng, og jeg har flere ganger tenkt å gi opp, men så har du vært der og sannsynligvis sett at jeg kan noe mer enn disse berømmelige strekmennene. Takk for det, Liv!
Jeg skal villig innrømme at jeg øver for lite (det var det med tida, da), og at jeg derfor vil møte mange nye oppoverbakker og utfordringer. Men du har gitt meg mot til å stå på - og jeg kommer ikke til å gi meg så lenge jeg kan holde i en pensel. Bare så du vet det!
Og det har skjedd enda en ting: Jeg viser stolt fram mine bilder til familie og venner (noe plagsomt for dem kanskje, men hyggelig for meg) - det hadde jeg aldri i min villeste fantasi kunnet tro skulle skje!!
Liv, du er ikke bare en god pedagog - du er også et hyggelig og godt menneske.
Valget er derfor tatt - regn med meg!
-


flere uttalelser fra deltakere på de andre sidene til Liv Halvorsen