Nettkurs: Innleie av utenlandsk arbeidskraft



Kursarrangør: Sticos AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når du selv vil
Pris: 2690

Dette kurset gir deg en kronologisk innføring i prosessen og alt du må huske når du skal leie arbeidskraft fra EØS-land.

Innleie av utenlandsk arbeidskraft er et komplisert og uoversiktlig tema. Kurset er derfor avgrenset til å omfatte innleie fra virksomheter i andre EØS-land, som ikke er bemanningsbyrå. Oppbygningen av kurset er kronologisk inndelt etter de oppgavene som må utføres i innleieprosessen. I første del ser vi på avtaleinngåelsen. Her vil du blant annet lære om forskjellen mellom innleie og andre tilgrensende avtaler som entreprise, direkte ansettelse og arbeidsformidling. I andre del ser vi på oppgavene som må utføres i forberedelsen av oppdraget. For eksempel registrering i Oppdrags- og arbeidstakerregisteret (OAR), og bestilling av d-nummer, skattekort og HMS-kort. I tredje del ser vi på oppgavene som må utføres i oppdragsperioden. For eksempel utbetaling og rapportering av lønn, og beregning av arbeidsgiveravgift, skatt, merverdiavgift og trygdeavgift.

Innhold:

• Innleie av arbeidskraft fra EØS-land
• Avtaleinngåelsen
• Forberedelsen
• Oppdragsperioden

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder: Inger Rose Mathisen, Hilde Thronæs, Beate Rognes og Emma Nilsen Vonen.

Et kurs er personlig, og du vil ha det tilgjengelig i 3 måneder fra kjøp.

Ofte stilte spørsmål om nettkurs: https://www.sticos.no/kurs/nettkurs/faq

Eksamen / sertifisering

Autorisasjon

Regnskapsfører: 1,5 timer skatte- og avgiftsrett og 1,5 timer foretaksrett
Revisor: 1,5 timer skatte- og avgiftsrett og 1,5 timer foretaksrett