Nettkurs: Immaterielle eiendeler



Kursarrangør: Sticos AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når du selv vil
Pris: 2990

Regnskap- og skattemessig behandling av immaterielle eiendeler kan være utfordrende, dette kurset gir deg nødvendig og god innsikt i temaet.

Fokus på immaterielle eiendeler har økt de siste årene. Det skyldes blant annet at den teknologiske utviklingen medfører at omfanget av immaterielle verdier blir større. En regnskapsmessig balanseføring av slike verdier vil da synliggjøre verdiene til et selskap. Samtidig så er det en risiko for at overvurderes dersom det balanseføres for mye. Som følge av dette er det relativt strenge regler for regnskapsmessig balanseføring, og da spesielt for egenutviklede immaterielle eiendeler. Den skatterettslige behandlingen har særlig betydning med hensyn til avskrivninger, realisasjonsbeskatning og formuesskatteplikt. Det er dermed avgjørende for riktig skattemessig behandling at man kan fastslå hvilket immateriell eiendel man står overfor. I dette kurset vil vi se nærmere på regnskapsmessig og skattemessig behandling av immaterielle eiendeler. Temaet kan i mange tilfeller være utfordrende, og det krever god innsikt i både eiendelen og regelverkene. I tillegg kan forskjeller mellom regnskapsmessig og skattemessig behandling gjøre teamet enda mer krevende.

Innhold:

• Innledning og definisjoner
• Aktivering/balanseføring
• Anskaffelseskost/inngangsverdi
• Avskrivning og nedskrivning
• Fraregning/realisasjon
• Forskning og utvikling
• Goodwill
• Utsatt skattefordel
• Formuesbeskatning

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder: Håvard Thorsø Johansen og Tor Magnus Olsen

Et kurs er personlig, og du vil ha det tilgjengelig i 3 måneder fra kjøp.

Ofte stilte spørsmål om nettkurs: https://www.sticos.no/kurs/nettkurs/faq

Eksamen / sertifisering

Autorisasjon

Regnskapsfører: 2 timer finansregnskap og 2 timer skatte- og avgiftsrett
Revisor: 2 timer finansregnskap og 2 timer skatte- og avgiftsrett