Hjerleid skole- og håndverksenter

Hjerleid skole- og håndverksenter på Dovre omfatter Stiftelsen Handverksskolen, Norges eneste videregående treskjærerutdanning, og Senter for bygdekultur as, et kompetansesenter innenfor tre og håndverk. Visjonen vår er vern gjennom bruk. For at kulturarven og tradisjonene skal leve videre, og videreutvikles, må nye generasjoner få opplæring i dem.


 |  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   |  Neste side >>

Bachelorgrad i tradisjonelt bygningsvern

Vi tilbyr bachelorgrad i tradisjonelt bygningsvern. Bachelorgrad i tradisjonelt bygningsvern er eit studium for dei med stor interesse for å ta vare på bygningsarven, og for å bruke tradisjonelle materialar og bearbeidingsteknikkar.

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre  

Barnas TREseminaret

Mange parallelle kurs! Nytt program oppdateres senere på Barnas TREseminaret Et arrangement for hele familien

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 1 helg  

Basiskurs i lafting

Vi tilbyr basiskurs i lafting. Kurset vil gi en praktisk innføring i flere lafteteknikker, laft med aner fra middelalderen og fram til i dag. Teknikkene som øves vil også ha geografisk spredning hva opprinnelse angår.

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 6 dager 6.200 kr  

Basiskurs i lafting - helg

Vi tilbyr basiskurs i lafting over 1 helg. Daglig organiseres kurset med en kort teoretisk innledning og resten av dagen ren praksis med teoretiske innslag. Opplegget forsøkes tilrettelagt slik at den teoretiske oversikten blir ivaretatt for hver enkelt deltager, men i større grad variert praktisk.

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 1 helg 3.750 kr  

Bokbinding

Vi tilbyr kurs i bokbinding. Dette er et kurs under TREseminaret -kurs med TRE som tema i 15 år!

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 1 helg 4.450 kr  

Buemakerkurs

Vi tilbyr buemakerkurs over 1 helg. På dette kurset lærer man å lage sin egen langbue og piler. Nybegynnere lager buer i heltre. De som har deltatt på kurs tidligere hos Per, kan få prøve seg på laminerte buer.

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 1 helg 2.900 kr  

Bygging av vedfyrt bakerovn

Vi tilbyr kurs i bygging av vedfyrt bakerovn. Bygging av bakerovn med tradisjonell konstruksjon, materialbruk og håndverksteknikk. Rundt i bygdene har det vært brukt vedfyrte bakerovner i generasjoner.

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 4 dager 4.500 kr  

Bygging av vedfyrt bakerovn - helg

Vi tilbyr kurs i bygging av vedfyrt bakerovn over 1 helg. Bygging av bakerovn med tradisjonell konstruksjon, materialbruk og håndverksteknikk. Rundt i bygdene har det vært brukt vedfyrte bakerovner i generasjoner.

Sted Dato Varighet Pris
Dovre Dovre 1 helg 4.500 kr  
 |  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   |  Neste side >>