Treskjæring - Arbeidsring



Kursarrangør: Vestlandske Folkekunstlag
Sted: Kyrkjekrinsen Barne- og Ungdomsskole
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Åsamyrane 304, 5131 Nyborg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Mandager eller torsdager kl 17:30 - 20:30
Varighet: 10 uker
Pris: 2000

Vi tilbyr kurs i treskjæring. Formålet med kurset er i første rekke å bevare og videreføre tradisjonene og kunnskapen om treskjæring. På kurset kan man for eksempel skjære mangletre, lysestaker, klokker, speilrammer, gardinbrett, barometer osv. Ny arbeidsring til høsten.

Kursinnhold:
Vår trofaste og dyktige treskjærerlærer gjennom mange år, Lars Svalland har gitt seg som lærer. Å skaffe en ny erstatter har gitt styret en utfordring

Så inntil videre setter vi opp arbeidsring som et tilbud til treskjærerne. Harald Budal vil åpne opp og ha ansvaret. Opplegget er å hjelper hverandre. Vi vil også være behjelpelig med å skaffe emner og tegninger. Nybegynnere kan også melde seg på. Vi har to arbeidsringer en på mandager og en på torsdager. Styret ønsker å tilby dette, til de som har gått på kurs hos Lars tidligere.

Praktiske opplysninger:
Kurset varer i 10 uker, en dag i uken, totalt 30 timer. Det er mulig å få leie jern i starten, før man har fått kjøpt inn egne jern. Det er også mulig å få kjøpt emner og mønster, de fleste av kursdeltakerne kjøper emnene på kurset. Noe av det viktigeste med treskjæring er å ha skarpe jern og gode emner.

Harald Budal

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å lære treskjæring

Nivå:
• Passer både for nybegynnere og viderekomne

Vis flere tilsvarende kurs: