Tango - nybegynnerkurs



Kursarrangør: Kom og Dans Hedemarken
Sted: Ottestad Samfunnshus
          Hedmark, Hamar
Kursadresse: Gubberudvegen 36, 2312 Ottestad (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 18:00 - 19:45
Varighet: 4 kvelder
Pris: 500

Vi tilbyr tango - nybegynnerkurs.Tango er en pardans som oppstod i Buenos Aires rundt år 1900. Dansen foregår i langsom bevegelse og er bygd opp av elementer fra eldre latinamerikanske danser.

Tangoen ble selskapsdans etter 1905, og den ble stemplet som umoralsk av flere kirkesamfunn. Tangorytmer har også vært anvendt i 1900-tallets kunstmusikk. Fra 1980-årene har det vært økende interesse for denne danseformen.

Navnet skriver seg trolig fra den svarte argentinske befolkningens onomatopoetiske betegnelse for trommeslag, «tango».

I Norge har tangodansen vært preget av bygdenorges festtradisjon, og er ofte betegnet som «Flat Tango» – «Folke-Tango» osv.. Fra Alf Prøysens «Trost i taklampa» kjenner vi også begrepet «skinn flat tango».
Den norske tangoen har mer likhetstrekk med den Argentinske tangoen enn den typiske Ballroom-tangoen, og den har også helt klare likhetstrekk med svenskens «Foxtrot» og «Fox-fusion».

Tangoen vi vil undervise bygger på den norske tradisjonsformen, men vil inneholde elementer fra den argentinske formen. Musikken vil være variert med innslag fra både norsk, tysk, finsk og argentinsk tango.

Målgruppe for kursets:
For alle som ønsker og lære å danse tango