Ski & Seil SvalbardKursarrangør: SeilNorge AS
Sted: Hele landet, Denne turen starter og slutter i Longyearbyen
          
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Oppmøte kl 10:00
Varighet: 9 dager
Pris: 58.750

Velkommen med på en av våre mest eksklusive turer. Når skisesongen er på hell på fastlandet fortsetter den på Svalbard. Snøen er kald, solen er tilbake for fullt, med lys og midnattsol hele natten og et yrende dyreliv, mai er en fantastisk måned på Svalbard.

Innhold:
Svalbard byr på fjorder, fjell og store områder som fremdeles er helt uberørte av menneskelig aktivitet. Sporene vi finner i naturen her er ikke fra mennesker men fra polarreven, seler, fugl, villrein, isbjørn og mange andre! På denne turen blir det oss oss, dyrelivet og elementene; luft, vann og is i alle formasjoner - fra sjøis, til isbreer til ski-snø i alle varianter.

Med 6 dager til rådighet har vi tid til å bli godt kjent med Isfjorden og dersom værvarselet tillater det har vi anledning til å navigere oss ut av Isfjord-bassenget og nord-vestover langs kysten til de virkelig majestetiske fjordene. Hvor lange avstander vi seiler for å stå på ski vil påvirkes av vær og snøforholdene underveis.

Vi skal oppleve og utforske rå natur, stå på ski og bruke kroppen, og spise og drikke godt - det er det hele. Vi tar jolla inn til land, tar på oss ski og feller i vannkanten, går opp og står på ski ned fjellsider som antagelig ingen har vært før oss. Alt ligger til rette for at dette blir en utrolig flott tur.

Toppturene vi gjør iløpet av turen planlegger vi i fellesskap, etter vær og forhold. Etter toppturene på dagtid roer vi ned i båten med varme og god mat, før vi seiler videre til neste fjord, havn eller ankringsplass. Med oss ombord på denne turen har vi med oss en sertifisert skiguide med flere års erfaring fra skiturer på Svalbard.

På våre turer så reiser mest mulig bærekraftig, seiler mest mulig uten bruk av motor, og setter minst mulig spor etter oss til lands og til vanns. I SeilNorge er vi opptatt av å ta vare på miljøet i størst mulig grad og vi mener at små båter med få mennesker og lite forurensing og avfall, er mye mindre skadelig for miljø, klima og lokalt dyreliv, enn større båter og cruiseskip. Vi prøver også å rydde søppel på stedene vi besøker, i stedet for å legge igjen noe. På Svalbard følger vi AECOs retningslinjer for møte med dyreliv, strandrydding, kulturminneplasser og for besøkende og operatører i arktis. Mer om AECOs retningslinjer kan du lese her. https://www.aeco.no/guidelines/

Program
Dag 1 - Ship o’hoi - vi møtes og kaster loss

Velkommen om bord! Vi møtes på kaia i Longyearbyen klokken 10:00, innlosjerer oss i båten og blir kjent med hverandre. Før vi heiser seil blir vi kjent med båt og utstyr, og går gjennom sikkerhetsrutiner om bord. Mat spiser vi underveis ut fjorden. Vi forsøker oss på en skitur i løpet av dagen.

Dag 2 - Topptur i ytre Isfjorden
Den mest kjente og besøkte fjorden på Svalbard er Isfjorden. I hver sin fjordarm i dette fjordsystemet ligger Longyearbyen, Barentsburg, Pyramiden og andre mindre fraflyttede steder. Fjorden er stor omgitt av mange flott ski-fjell, så før vi seiler nordover tar vi en topptur eller to i Isfjorden.

Dag 3-4 - Isfjorden, Kongsfjorden, Krossfjorden
Disse dagene boltrer vi oss i Isfjorden, og hvis værvarselet tillater seiler vi til de fantastiske fjordene på nord-vestkysten. Toppturer, strandhugg god mat og unike opplevelser.

Dag 5: Seilas hjemover i retning Longyearbyen
Vi begynner på hjemturen, om det er fra Isfjorden eller sørover fra nordvest, og stopper for en topptur dersom vi har tid til det. Vi sikter på et kveldsbesøk i Barentsburg og tar middag i Longyearbyen hvis det er stemning for det.

Dag 6 - frokost og takk for turen
Etter frokost rydder vi oss ut av båten og takker for turen. Takk for en flott tur i fantastiske omgivelser! Har du anledning så anbefaler vi å ta en ekstra kveld eller to i Longyearbyen for å roe ned og gjøre deg kjent med denne lille hub-en av en by med folk fra hele verden.

Programmet:
Programmet er veiledende og vil kunne endres etter vær og forhold, men det gir en indikasjon på hvordan dagene vil se ut. Vi starter hver dag med en god frokost og smører matpakke før vi drar ut på tur. Noen av dagene spiser vi middag rett etter tur, andre dager spiser vi bare litt når vi kommer ned, og seiler videre før vi lager en senere middag. Noen dager legger vi inn tid til å fiske, og tid til å se oss om. Skulle det bli skikkelig dårlig turvær så tar vi en seildag, eller gjør noe annet gøy.

Inkludert:
• Turopplevelse med seilbåt - erfaren og lokalkjent skipper/instruktør ombord
• Guidede toppturer hver dag - erfaren og lokalkjent skiguide
• Små grupper - maks 6 deltagere per skiguide
• All mat som vi spiser om bord i løpet av turen
• Komfortpakka vår som består av overnatting i delt dobbeltlugar (køye- eller dobbeltseng) med ferdig oppredd seng (varme og gode dyner og puter!)
• Bruk av vårt tur- og fellesutstyr: lettbåter, kajakker, fiskeutstyr osv.
• Alle båtrelaterte utgifter som diesel, gass, havneavgifter osv.
• En miljøvennlig, bærekraftig, unik, eksotisk og eksklusiv norsk opplevelsesferie
• Mye utetid - råe og dønn ærlige naturopplevelser
• En delt opplevelse og vennskap med likesinnede eventyrlystne fra hele verden

Ikke inkludert:
• Reisen til og fra start-/sluttsted.
• Vi har ikke med egen kokk på denne turen, som mannskap bidrar du på rundgang med matlaging og drift av båten.
• Eventuelle måltider på kafé/restaurant
• Skiutstyr og skredutstyr (skredsøker, spade, søkestang)
• Personlig snacks til utflukter på land (så lurt pakke med litt ekstra snop)
• Drikke som vin, øl eller høy-eksklusiv eplesaft og annen luksus (ja, vi drikker øl og vin ombord, ta med selv)
• Inngang til gallerier, museer og lignende, eller andre alternative opplegg og aktiviteter som du/vi måtte finne på
• Reiseforsikring (og avbestillingsforsikring) - opp til deg, men anbefalt! (Du trenger ikke en spesiell forsikring for å seile og stå på ski)


Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Episk. Episk. Episk. Som skikjører og friluftsmann er det umulig å ikke drømme om Svalbard. Det er også et helt spesielt lys og skimuligheter langt ut mot sommeren.
- Jo