SketchUp Pro - Grunnkurs i LayOut BedriftsinterntKursarrangør: Epix 3D Graphics
Sted: Hele landet, Epix tilbyr internkurser hos bedrifter med flere deltagere.
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 dag

LayOut er et program for professionell dokumentasjon fra SketchUp Pro og følger med når du kjøper SketchUp Pro. Programmet brukes til å produsere tradisjonell 2D dokumentasjon, profesjonelle designdokumenter, målsatte tegninger og presentasjoner fra 3D modeller.

I motsetning til tradisjonell tegningsproduksjon fra DAK/CAD programmer hvor man må eksportere til 2D tegninger og importere til et nytt dokument for så å gjøre alt på nytt når dersom modellen endres kan du revidere 3D modellen i SketchUp Pro og endringene oppdateres automatisk i LayOut 2D dokumentet. Layout kan spare deg for opptil 2/3 av tiden du vil bruke i andre programmer. Dokumentasjon kan skrives ut eller lagres i sylskarp vektorgrafikk, fargelagte plansjer eller hybridkombinasjoner.

Deltagere vil lære:
• Forberedelse av SketchUp modell
• LayOut grensesnitt
• Import og oppsett av sider
• Målsetting, teksting mm.
• Redigering av modell
• Rendering: vektor, raster, hybrid
• Scrapbook
• Eksport til pdf

Det enkleste og hurtigst voksende tegneprogrammet i arkitektbransjen, -Nå 64 bit med BIM!

SketchUp ble sluppet på markedet av Last Software i August 2000 med tanke om å være det enkleste 3D programmet med kortest lærekurve og ble hurtig arkitekt og byggbransjens favorittprogram. I Mars 2006 ble Last Software kjøpt opp av Google som så potensialet bl.a via SketchUp´s evne til å plassere 3D bygninger i Google´s 3D kartprogram Google Earth. I Juni 2012 kjøpte det amerikanske selskapet Trimble opp SketchUp for å satse videre på sin utvikling innenfor Engineering and Construction. SketchUp ble orginalt utviklet for arkitekt og bygningsbransjen og Trimble ønsker igjen å fokusere i denne retningen. Trimble eier allerede Tekla og AceCad som er markedsledende innenfor BIM (Building Information Modelling). Ting tyder på at SketchUp også er iferd med å bli et fullkomment BIM verktøy.

SketchUp er en befrielse fra tunge DAK programmer og man tegner hurtig opp sine design raskere enn med noe annet verktøy. På Trimble´s 3D Warehouse laster man gratis ned tusenvis av 3D modeller av alt fra interiørartikler, møbler, biler, båter til hele bygninger direkte inn i sine tegninger. Bibliotekene vokser for hver dag ettersom ivrige SketchUp brukere legger ut sine 3D modeller. Også mange interiørleverandører vet å utnytte denne muligheten.

En annen grunn til programmets popularitet i arkitektbransjen er det´s mulighet til å få ut perspektiver som ser ut som de er malet i akvarell eller tegnet for hånd, -derav navnet SketchUp.

Epix tilbyr internkurser hos bedrifter med flere deltagere. Det er også mulig å slå seg sammen med kolleger/bekjente for et internkurs. Fordelen med disse kursene er at deltagere vil få full oppmerksomhet og man kan fokusere læringen til de enkeltes fagområder. Det er også mulig å komme igang med deltagernes reelle prosjekter. Disse kursene blir mer deltagerfokusert og går derfor over 1 dag

Målgruppe for kurset

Bedrifter

Kursmateriell

Deltagere må selv medbringe egen PC eller Mac.

Vis flere tilsvarende kurs: