Mosaikk kurs



Kursarrangør: Eker Gård
Sted: Oppland, Øystre Slidre
Oppland
Kursadresse: Bygdinvegen 3150, 2950 Skammestein (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredag: kl 19-21, lørdag og søndag: kl 10-16
Varighet: 3 dager
Pris: 3.700
Neste kurs: 06.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr Mosaikk kurs. Lær å lage moderne mosaikk med bruk av ulike materialer og i ulike teknikker. Teknikken er flere tusen år gammel og en kan bruke all verdens av materialer som biter av glass, stein, marmor, murstein, keramikk og fliser.

Forberedelser:
Ingen forberedelser er nødvendig. Du får tilgang til å velge hva du vil lage og materialer. Du kan velge mellom et lite bord, en helle til hagen/bordplate ute, en vase eller potteskjuler om du er nybegynner. Størrelsen må avpasses kursets lengde så du blir ferdig. Om du ikke skulle bli ferdig så får du instruksjon om hvordan du ferdigstiller. Om det er noe du spesielt ønsker å lage så går det også. Det kan være et bord du vil lage plate på, en ball om du vil ha i en spesiell størrelse, knust servise eller rester av fliser du ønsker å integrere i arbeidet ditt.

Dette får du:
Du vil lære å lage moderne mosaikk med bruk av ulike materialer og i ulike teknikker.
Teknikken er flere tusen år gammel og en kan bruke all verdens av materialer som biter av glass, stein, marmor, murstein, keramikk og fliser.

Du vil:
• Få et kort foredrag om mosaikk og mulighetene
• Lære litt om kreativitet og skulptur som kunstform
• Lage gjenstand/skulptur etter eget ønske
• Velge dine materialer, form og farger selv.
• Inspirerende omgivelser, god mat og hyggelig selskap

Program:
Fredag:

• kl 19 Velkommen og informasjon om programmet digitalt. Om du vil møte opp kan du det. Foredrag om mosaikk, litt om forbredelser, valg av materiell med mer.

Lørdag:
• kl 10 Oppstart – litt rep av gårsdagen.
• Omvisning i utstillingen. Regler for bruk av lokalet. Lær å bruke verktøy, materialkrav mm. Start av eget arbeid, individuell og gruppe veiledning.
• Kl 13 Lunsj
• Kl 16 Skal vi være ferdig men om noen vil så kan de jobbe litt lenger

Søndag:
• Kl 10 Vi fortsetter med arbeidet. og serverer lunsj ca Kl 13 .
• Kl 16 avslutter vi sånn ca. Skulle du ikke være ferdig så finner vi en løsning på det.

Målgruppe:
For alle som ønsker å lære Mosaikk

Inkludert i prisen:
Inklusive lunsj lørdag og søndag og drikke

Kursmateriell:
Kostnader til materialer kommer i tillegg og vil variere utifra hva du velger av mosaikk og underlag – kr 100 - 500,-

Kursholder :
Anni Onsager har en master grad i skulptur fra University of Sussex. Hun har tidligere vært leder i næringslivet, men fulgte drømmen om å studere kunst i godt voksen alder. Nå jobber hun som gründer for It relaterte prosjekter og er deleier av Eker Gård der de tilbyr kurs knyttet til kunst, mat og natur. – Jeg er først og fremst en kreativ sjel tror jeg. Om du utfolder kreativitet i konseptutvikling i bedrifter eller for å lage kunst så er det en ganske lik prosess og følelse. Jeg liker å være i begge leire og mest av alt er det et privilegium å kunne skape med egen kropp enten det er hjerne eller hender som utfører. Jeg begynte min kunstutforsking i mosaikk etter et besøk i Barcelona der jeg ble helt betatt i møte med Gaudi https://no.wikipedia.org/wiki/Antoni_Gaud%C3%AD. I Ravenna i Italia http://kunsthistorie.com/fagwiki/Ravenna fikk jeg se nesten 2000 år gamle verk som fremdeles strålte mot meg. Under kunstutdannelsen ble det andre materialer som tok plass, men jeg vil alltid ha et hjertet for mosaikk. Mosaikk har uendelige muligheter, det er meditativt å arbeide med og samtidig gir materiale både motstand og utfordringer.