Moderne dansSted: Erteløkka 19 (parkeringshuset ved Elixia)
          Akershus, Asker
Kursadresse: Erteløkka 19, 1384 Asker (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Neste kurs: 24.08.2020 | Vis alle kursdatoer

Danseformen har sin opprinnelse fra tidlig i vårt århundre, og oppsto som en reaksjon mot den klassiske balletten. Enkeltpersoner som ville uttrykke seg gjennom dans, skapte sitt eget bevegelsesmønster med utgangspunkt i sin egen kropp.

F.eks. Isadora Duncan, Martha Graham, Rudolf von Laban, Merce Cunningham og Lester Horton. Det er derfor mange ulike retninger innen moderne dans i dag.

Karakteristisk for denne dansestilen er blant annet avspenning og bruk av tyngdekraft, samt kontakt med gulvet. Det brukes vanligvis ikke sko i moderne dans.

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere og mye instrumentalmusikk. Vi anbefaler at du er 12-13 år før du begynner å trene denne teknikken.

Vi har tre nivåer i moderne dans. Med normal progresjon går man minst 4 semestre på et nivå før man går opp til neste. I tillegg til nivåene 1-3 har vi også en time på lørdager hvor det arbeides mer med koreografi. Lørdagstimen er et supplement til teknikk-klassene og kan tas i tillegg til disse, hvis du er på et øvet nivå og ønsker å trene moderne dans to ganger pr uke

Målgruppe for kurset

Vi anbefaler at du er 12-13 år før du begynner å trene denne teknikken.

Kursmateriell

Antrekk og utstyr i timene:
Treningsklær i elastisk stoff. Kan være jazzbukse, joggebukse, tights eller liknende, t-shirt eller ballettdrakt. På bena er vi gjerne barbent. Knebeskyttere kan være greit å ha tilgjengelig på videregående nivåer, da det jobbes en del på gulvet