Fagskole - Automatisering



Sted: Orkdal vidaregåande skole
          Sør-Trøndelag, Orkdal
Kursadresse: Orkdalsveien 340, 7300 Orkanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 år

Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i automatiseringsfaget på deltid med 120 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent.

Innhold:
Hvert studium har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fagemne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår skal studenten gjennomføre et hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde). Alt som kan automatiseres, kommer til å bli det. Prosesser i industrien og automasjon i bygninger er selvsagte i en slik utvikling, men også mange andre fagområder kommer til å bli berørt. Automasjonssystemer blir mer og mer aktuelt i moderne industri, og behovet for fagpersoner er økende.

Faget automatisering er høyteknologi i praksis og et fagområde i rivende utvikling. Faget krever innsikt i mange fagområder, og utdanningen legger vekt på en helhetlig tilnærming til faget, med både teori, kreativitet og praktiske ferdigheter. En fagskoleingeniør innen automatisering må ha både solid praksis og en oppdatert teoretisk utdanning. Fordypningen kan omfatte følgende områder: reguleringsteknikk, teknisk kybernetikk, styring, reguleringsteknikk, instrumentering, PLS- programmering, feltbus-systemer, prosesskontroll og overvåkning.

Oppbygging og arbeidsformer:
Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent. Hvert studium har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fagemne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår skal studenten gjennomføre et hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde).

Studiet består av ni emner som gir til sammen 120 studiepoeng:
1. Realfag (matematikk og fysikk)
2. Yrkesrettet kommunikasjon (norsk og engelsk)
3. LØM (ledelse, økonomi, markedsføring)
4. Elektriske systemer
5. Elektroniske systemer
6. Energitekniske styringssystemer m/faglig ledelse
7. Reguleringstekniske systemer m/faglig ledelse
8. Lokal tilpassing / spesialiseringsemne med faglig ledelse
9. Hovedprosjekt

Kompetanse og jobbmuligheter:
Etter studiet kan du ta ansvar for planlegging og gjennomføring av arbeidet i automatiserte anlegg i prosessindustri på land og offshore. Du kan også jobbe i produksjons- og installasjonsbedrifter, innen teknisk rådgivning, salg eller som faglærer og opplæringspersonell på land og offshore.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker høyere utdanning i automatiseringsfaget

Opptakskrav:
Ett av disse kravene må oppfylles:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev innen elektrofag. Relevante fagbrev vil kunne være:
• Automatiker
• Tavlemontør
• Vikler
• Elektriker
• Energimontør
• Energioperatør
• Heismontør
• Signalmontør
• Tavlemontør
• Togelektriker
• Skipselektriker
Hvis du skal avlegge fag / svenneprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.

2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.

Vis flere tilsvarende kurs: