Breakdance - åpent nivå (født 2017 eller eldre)



Kursarrangør: Norsk Ballettinstitutt
Sted: Lillestrøm Kultursenter, Sal B
          Akershus, Skedsmo / Lillestrøm
Kursadresse: Kirkegata 11, 2000 Lillestrøm (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Onsdager kl 16:15 - 17:10 (født 2017 eller eldre)
Varighet: 14 uker á 55 minutter
Pris: 2.970

Vi tilbyr dansekurs i breakdance for gutter på åpent nivå. Breakdance er en gatedans som opprinnelig oppstod i New York på begynnelsen av 1970. I dag er dette en tøff og anerkjent fysisk krevende dansestil som praktiseres i hele verden.

Innhold:
Siden 2006 har vi hatt dette tilbudet hos oss på NBI Lillestrøm, og dette er en time som hovedsakelig er forbeholdt gutta, men tøffe jenter som ønsker å være med får også lov. Breakdance er en dansestil innen hiphop-kulturen som oppsto i New York på 70-tallet. Den kom til Norge på 80-tallet og vokser stadig i popularitet. Dansestilen er kjent for visse særmerker, som snurring på hodet og at danseren fryser i en viss, gjerne krevende, stilling.

Det er vanlig å danse alene, som i en slags oppvisning eller i dueller (battles) mellom dansere. En kan breake til ulike slags musikk, men hiphop og remixer med breaks som passer dansestilen er vanlig. Dette er en tøff klasse hvor vi skal få bryne seg på både hiphop- og break-sjangeren, mens alt flettes sammen av groovy moves! Vi lover både svette, slit og masse moro! En fartsfylt og utfordrende time - på denne klassen skal de tøffeste få danse.

Målgruppe for kurset:
Gutter født 2017 eller eldre som ønsker å lære breakdance

Nivå:
• Åpent nivå