Barneballett (barn 4 - 6 år)



Kursarrangør: Norsk Ballettinstitutt
Sted: Løren Skole
          Oslo, Bjerke
Kursadresse: Økern Torgvei 4, 0580 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Mandager kl 16.30 - 17.15 født 2018-2019

Tirsdager kl 17.10 - 17.55 født 2018

Lørdager kl 11.05 - 11.50 født 2019

Lørdager kl 12.00 - 12.45 født 2018
Varighet: 14 uker á 45 minutter
Pris: 2.970

Vi tilbyr kurs i barneballett. Dette er første skritt inn i dansens verden for veldig mange. Bevegelsene trenes inn gjennom enkle øvelser og lek, hvor barna får brukt sine kreative evner. Øvelsene utvikler kroppsbevissthet, konsentrasjon og koordineringsevne.

Innhold:
Barneballett danner basis for både klassisk ballett og jazzdans. På våre dansetimer for små barn vektlegger vi at treningen skal være lystbetont, trygg og gi en god innføring i de elementer vi jobber med på høyere alderstrinn. Vi bruker barnevennlig musikk, og introduserer dem for en del klassisk musikk i tillegg til klassikere innenfor barnemusikk. Barna på barneballett 4 - 6 år er våre yngste elever som får lov til å være med på de store elevforestillingene vi har i slutten av hvert vårsemester.

Barneballett-klassene foregår uten foreldre. Vi har erfart at det er lettere å få både oppmerksomheten og utviklingen vi ønsker hvis det ikke er noen foreldre tilstede som stjeler fokuset, og dette har vi positive erfaringer med. Vi er ikke så strenge på dette de første 2 - 3 ukene hvis eleven synes det er vanskelig å være alene, men da krever vi at den foresatte er med og danser.

Det er også viktig å komme 5 - 10 min. før klassen begynner, da vi erfarer at det er vanskeligere å få elevene trygge hvis de ikke er med fra klassens begynnelse. Ellers er det fint at den voksne som følger sitter i oppholdsrommet under klassen, slik at man er tilstede i tilfelle noe blir skummelt, barnet må på do o.l.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss for spørsmål, og velkommen til en gratis prøvetime!

Målgruppe for kurset:
Kurset er for barn i alderen 4 - 6 år (frem til man begynner i 1. klasse på skolen), og vektlegger en lystbetont lek med flere av dansens mange temaer. Passer bra for både gutter og jenter.

Semesteret begynner i uke 2/3 og siste undervisningsuke er uke 17/18.