240408 Abstrakt maleri Lær å male profesjonelt: Jonas VilbergKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb inngang Briskeby veien 50 v Rema 1000
          Oslo, Biskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: mandager fra 10.00 - 13.00
Varighet: 9 uker
Pris: 4.800

Vi går rett til maleriets essens - farger. Her får du faglig tyngde kombinert med spennende fri utforskning

På dette kurset vil du få kjennskap til fem essensielle punkter for å lage godt abstrakt maleri, deretter vil vi fokusere på de tre mest grunnleggende av disse punktene.
Du vil som deltaker få den nødvendige kompetansen som kreves for å jobbe konstruktivt innenfor abstraksjon, med oljemaling som medium.
Kurset er både utforskende og lekent. Samtidig som vi utfører leken innenfor faglige rammer, som sørger for at du lærer helt konkrete verktøy som benyttes for å male abstrakt på en seriøs måte.
Dette er prinsipper som gjelder for alle typer maleri og kunstneriske uttrykk. Verktøyene du får vil derfor kunne hjelpe deg med alt kunstnerisk virke.
Vi starter med maletekniske oppgaver, før vi beveger oss over i en mer følelsesmessig og sanselig dimensjon, der vi trener på å fornemme fargesammensetninger ved hjelp av vår egen intuisjon, samtidig som vi forblir forankret i faglige prinsipper som hjelper oss til å lage godt maleri.
Kombinasjonen tekniske oppgaver og følelse/intuisjon gir en variert og spennende tilnærming til abstraksjon og maleriet som uttrykksform.


Frode Lillesund
1866978702_pass_foto_frode.jpg
Foruten å være en godt etablert billedkunstner, kunsthåndverker og skulptør, har Lillesund over 15 års erfaring som kunstlærer (i tegning, maleri, skulptur og keramikk). Som billedkunstner har han utført store utsmykningsoppdrag og vunnet flere priser for sine kunstverk. Som Lærer har han tidligere arbeidet bl.a. ved Kunsthøgskolen i Oslo, Nordisk Institutt for Scene og Studio og ved Chr. Kunstakademi.
?
Les mer om Frode Lillesund her
Maike Sjåfjell
158261334_1698585063654080_2958146939018
Maike er en billedkunstner som ofte utforsker tegnefagets skulpturelle kvaliteteter. Ved å bruke klassiske virkemidler som fundament, skaper hun kvalitativt høyverdig kunstverk. Hun har også bakgrunn som designer og gullsmed-mester. Som designer har Maike bl.a. arbeidet for Boffi Oslo, som er verdenskjent for sine high-end designerkjøkken, -bad og -garderober. Hun var også i flere år verkstedleder hos Juveler Langaard, Norges ledende juveler. I karrieren som gullsmedmester laget og designet hun bl.a. smykker til H.M. Dronning Sonja. Med sine utmerkede pedagogiske evner, formidler Maike tegne-språket til barn og ungdom. Hun har mange års erfaring med tegnekurs og kunstundervisning for barn og ungdom.

Les mer om Maike Sjåfjell her
Sonja Widing
unnamed-3.jpg
Sonja er en en kunstner med bred faglig kompetanse. Som kunstner arbeider hun ofte med grenseområder hvor hun forbinder forskjellige faglige uttrykk som f.eks. grafikk/tegning/maleri. Hun har lang erfaring med undervisning både innen klassisk- og mer ekperimentelle kunstuttrykk.
?

Jonas Vilberg

Jonas har bakgrunn innenfor illustrasjon, klassisk billedkunst og billedanalyse. I sitt kunstnerskap arbeider han både med tegning,maling og skulptur,. Hovedvirket har vært digital illustrasjon og kunst, men de siste årene har han jobbet mer med tradisjonelle medium. Hans arbeider strekker seg fra full figurasjon til full abstraksjon, noe som gir en unik innsikt i to verdener som ofte lever separert fra hverandre.
Med over åtte års erfaring i lærerrollen, klassisk skolering, årsstudium i kaligrafi fra Kina og digitale røtter møter Jonas kunstundervisningen med god struktur og et annerledes blikk!
?

Målgruppe for kurset

Alle

Kursmateriell

Liste blir sendt etter påmelding