Maritim digital sikkerhet



Kursarrangør: NTNU Ocean Training AS
Sted: NTNU Ålesund NMK
          Møre og Romsdal, Ålesund
Kursadresse: Borgundvegen 340, 6009 Ålesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: To samlinger à to dager

Vi tilbyr kurs i maritim digital sikkerhet. Innføring i maritim cyberrisikostyring, der du lærer om dagens digitale trusselbilde, gjennomføring av risikovurdering knyttet til cybertrusler og hvordan man kan trene på håndtering av cyberhendelser på skip.

Kursinnhold:
Kurset gir innføring i maritim digital sikkerhet, med hovedvekt på implementering av cyber risikohåndtering og digitale sårbarheter. Det er et fokus på utviklingen i maritim industri, risikokommunikasjon og risikohåndtering i et digitalt perspektiv. Det blir bruk av virkelige caser og simulatorscenario for å øke forståelsen av operasjonell håndtering av cyberhendelser, samt fokus på hvordan knytte sjø- og landsiden sammen.
• Maritim digital sikkerhet og bevissthet
• Cyber risikohåndtering i teori og praksis
• Cyberhendelser i den maritime industrien – casestudier og simulatorøvelserKurset er bygd opp i en kobinasjon av forelesninger, diskusjon og simulatorøvinger med tilhørende «debrief».

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å øke sin kompetanse innen maritim cybersikkerhet.

For eksempel: Styrmenn/Dekksoffiserer, Maskinister, Skipselektrikere, Rederiansatte (teknisk inspektør, fartøysansvarlig, operasjonsansvarlig, IT, ship management, Ansatte som har maritim bakgrunn eller som jobber inn mot maritim industri: Klasseselskap, Forsikring, Myndighetsorgan (sjøfartsdirektoratet, kystverket o.l.)