Fagbrev anleggsgartnerfaget - virtuelt klasserom



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 80 timer / 8 måneder
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i anleggsgartnerfaget som virtuelt klasserom. Anleggsgartnerbransjen etterspør profesjonelle yrkesutøvere med forståelse for estetikk, brukervennlighet, kvalitet og økonomi og som kan forholde seg profesjonelt til kunder og ulike brukergrupper.

Faginnhold:
Krav til universell utforming og utvikling av bransjen nasjonalt og internasjonalt, er en utfordring for fagarbeideren. Faget skal bidra til å utvikle helhetlig yrkeskompetanse der lærlingen kan utføre profesjonelt fagarbeid. Faget skal fremme kompetanse innen terrengforming, valg og bruk av egnede materialer og vegetasjon i tråd med krav fra oppdragsgiveren, gjeldende regelverk og bransjens standarder.

Faget skal vektlegge arbeid innen drift, vedlikehold og skjøtsel av både grønne og grå anlegg. Faget har et allmenndannende aspekt og skal legge grunnlag for videre læring hos den enkelte fagarbeideren. Opplæringen skal bidra til at lærlingen kan se sammenhenger mellom kvalitet, økonomi og varige resultater og vurdere eget og andres arbeid.

Opplæringen skal legge vekt på at yrkesutøveren må forholde seg til naturgitte betingelser og fagmessig utførelse med god sammenheng mellom teori og praksis. Videre skal opplæringen gi lærlingen mulighet til å utvikle selvstendighet og evne til samarbeid med kollegaer, oppdragsgivere og utøvere innen andre fag. Opplæringen skal vektlegge bredde i yrkesrelevante oppgaver og bruk av et mangfold av materialer og samtidig videreføre og videreutvikle fagets håndverkstradisjoner.

Hovedområdene i anleggsgartnerfaget er:
1) Nyanlegg:
Hovedområdet omfatter terrengforming og grunnarbeid der valg, bearbeiding og bruk av materialer med vekt på funksjonalitet, økonomi, kvalitet og miljø inngår. Vegetasjon og vegetasjonsbruk er sentralt i hovedområdet. Hovedområdet omfatter videre manuelt og maskinelt arbeid og bruk av teknisk utstyr. Profesjonell yrkesutøvelse, samarbeid og erfaringsutveksling inngår i hovedområdet.

2) Drift og vedlikehold:
Hovedområdet omfatter drift og vedlikehold av ulike anlegg. Videre omfatter det ressursbruk, estetikk, økonomi, miljø, regelverk og standarder. Sentralt i hovedområdet er sammenhenger mellom ulike metoder og materialer og konsekvenser for miljøet.

Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.

Finansiering:
Alle våre kurs er godkjente i lånekassen, se www.lanekassen.no for å søke. Er du medlem i en fagforening, da kan det hende du har tilgang til et utdanningsstipend, undersøk med din lokale fagforening for informasjon om dette.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til anleggsgartner

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 5 års erfaring fra yrket
• Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på nivå B1 (CEFR) eller høyere

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Avsluttende eksamen hos din fylkeskommune. Informasjon om oppmeldingsfrister gis ved kursoppstart.

Vis flere tilsvarende kurs: