Bransjestandard Hest/HMS-kurs



Kursarrangør: Norsk Hestesenter
Sted: Oppland, Østre Toten
Oppland
Kursadresse: Starum, 2850 Lena (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer

Bedrifter som kan dokumentere at de følger kvalitetssystemet Bransjestandard hest kan søke Norsk Hestesenter om å bli godkjent. Godkjente bedrifter har rett til å markedsføre seg med logoen «Godkjent hestevirksomhet».

Har du tenkt å bestille ridetimer for deg selv eller barna dine? Eller kanskje du planlegger en ferie på hesteryggen? Hvordan kan du vite om hestebedriften har høy kompetanse, om forsikringene er i orden, eller om bedriften har et fornuftig kvalitetssystem?

Kvaliteten på det som tilbys av hestetjenester er jevnt over bra, men dessverre så finnes det aktører som tar snarveier. Bransjestandard hest gjør det lettere for deg som kunde å velge kvalitet. Bransjestandard hest er en godkjenningsordning hvor alle hestebedrifter som tilbyr en tjeneste kan søke om å være med. Men det er bare de beste som blir godkjent.

De godkjente bedriftene har bevist at de tar sikkerhet for ansatte og kunder og hestevelferd på alvor. De har frivillig gått inn i et system hvor de blir kontrollert og fulgt opp. De godkjente bedriftene jobber systematisk med HMS og holder en høy faglig og etisk standard.

Se etter logoen «Godkjent hestevirksomhet» neste gang du skal bestille en tjeneste på et hestesenter.

Hva må du gjøre:
For å bli med i Bransjestandard hest må bedriftslederen gjennomføre et HMS-kurs. Det består av en fire timers samling der det også blir god anledning til å stille de spørsmålene du måtte ha. Resten av HMS-kurset gjør du hjemme via nettet. Det er også mulig å ta kurset som et rent nettkurs. Etter bestått kurs må du gjøre en såkalt egenrevisjon i din bedrift der du går gjennom en rekke sjekkpunkter. Til slutt får du besøk fra Matmerk som gjennomgår bedriften din. Når rapporten fra dette besøket er godkjent har din bedrift lov til å bruke logoen Godkjent hestevirksomhet på alt fra stallveggen, til nettsider, sosiale medier, markedsføringstiltak, søknader, brev m.m.

• Bransjestandard hest er ment å være et hjelpemiddel for hestebedriftene, slik at vi sikrer at flest mulig holder en høy faglig og etisk standard, sier Øystein Bakken. De første bedriftene ble godkjent i mai 2015.

Ta kontakt med NHS hvis du ønsker å være med i godkjenningsordningen.