Vernepleierkonferansen 2024



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Dag 1 kl 10:15 - 15:30
Dag 2 kl 09:00 - 14:30
Varighet: 2 dager
Pris: fra 5.200

Vi tilbyr vernepleierkonferansen 2024. Fagfokus og Vernepleierforbundet i Delta samarbeider om å lage en ny faglig møteplass for alle vernepleiere uavhengig av arbeidssted, forbundstilknytning og faglig ståsted.

Innhold:
Mange har savnet nettopp dette forumet for å utveksle ideer, bygge identitet og fylle på med faglig kunnskap og ny forskning. Etter fjorårets suksess etablerer vi nå dette som en årlig møteplass.

I år får du vil få lære mer om:
• Relasjonskompetanse som verktøy for vernepleiere
• Samarbeid med pårørende
• Traumebevisst omsorg
• Vernepleierens rolle og fremtid
• Systematisk kompetanseutvikling
• Enkeltvedtak og faglighet - når du får det du har krav på - ikke det du trenger

Program dag 1:
kl 10:15 - 10:30 Velkommen til Vernepleierkonferansen 2024:
Hjertelig velkommen til alle vernepleiere! Vår konferansier Maren Trebler ønsker velkommen, og oppsummerer hva du kan forvente deg av Vernepleierkonferansen 2024.
- Maren Trebler, Vernepleier

kl 10:45 - 11:30 Fremtidens vernepleier:
Vi åpner konferansen med å se nærmere på vernepleierrollen. Vernepleierutdanningen blomstrer og er en av de utdanningene som øker mest. Hvilken kompetanse trenger vi for å møte fremtidens behov? Hvor er vernepleierfaget på vei?
- Bjørn Harald Iversen, Vernepleier og forbundsleder
- Oliver Hoksrød, Vernepleier

kl 11:30 - 12:30 Lunsjpause

kl 12:30 - 13:30 Å jobbe med de som ikke vil ha hjelp:
De som er kognitivt svekket, men ikke psykisk utviklingshemmet utgjør en betydelig andel av de som ikke mestrer å ta vare på seg selv. De er ofte mer sårbare og har en manglende felles forståelse av samfunnskontrakten. Hvordan kommer man i posisjon til å hjelpe de som ikke vil?
- Randi Rosenqvist, Rettspsykiater

kl 13:45 - 14:30 Hvordan sikre et konstruktiv og godt samarbeidsklima med pårørende:
En av våre store utfordringer som vernepleiere er å få koordinert laget rundt de vi skal hjelpe, og her er pårørende helt essensielle. Ofte er pårørende farget av at de har vært nødt til å kjempe for brukerens rettigheter, og det er lett at kommunikasjonen går i vranglås. Karl Håkon Sævold fra HBF deler sine beste råd om hvordan man sørger for å balansere forventinger og realiteter, og for å oppnå et godt og konstruktivt samarbeid.
- Karl Haakon Sævold, SOR/HBF

kl 18:30 - 19:30 Vernepleierpodden inviterer til faglig livepodcast-aperitif:
Vi gjentar suksessen fra ifjor! De som deltar fysisk kan møtes før middagen til en vernepleierfaglig Live-podcast om Fag, fremtidens vernepleie og om vernepleierrollen i dag. Her blir det overraskende besøk, mulighet for å delta og en faglig interessant møteplass før middag.
- Vernepleierpodden

kl 19:30 - 22:00 Festmiddag:
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.

Program dag 2:
kl 09:00 - 10:00 Relasjonskompetanse i møte med våre brukere:
For å lykkes med relasjonsbyggende arbeid er det viktig å ha en tilnærming som er tilpasset målgruppen. Den svært etterspurte foredragsholder Jan Spurkeland viser hvordan relasjonskompetanse kan brukes som et verktøy for å knytte kontakt med den enkelte, og på denne måten øke kvaliteten i tjenesten.
- Jan Spurkeland, Forfatter, foredragsholder

kl 10:00 - 10:45 Relasjonskompetanse på arbeidsplassen:
Etter ønske fra tidligere deltakere har vi fått på plass en foredragsholder med særlig kunnskap om relasjonsbygging i sammenheng med psykisk sykdom. Denne kunnskapen har stor overføringsverdi også til flere andre grupper av våre brukere og pasienter. Dette blir en praktisk rettet forelesning, med overføringsverdi direkte til din egen arbeidshverdag.
- Rita Takvam, Spesialergoterapeut

kl 10:50 - 11:30 Systematisk kompentanseutvikling:
Hvordan skal din avdeling bli attraktiv å jobbe i slik at vernepleiere flokker til jobben, og ingen ønsker å slutte? I Velferdsetaten i Oslo kommune har de i de siste årene rettet fokus på kompetansebygging og kompetanseutvikling, med fokus på at tjenesten aldri er bedre enn det svakeste leddet. Hva har de lært, og hvordan kan dere gjøre det samme innenfor rammene av en stram hverdag?
- Erlend Hoff Bystrøm, Seksjonsleder / vernepleier

kl 11:30 - 12:30 Lunsjpause

kl 12:30 - 14:30 Traumebevisst omsorg - Å forstå mennesker i lys av hva de har opplevd:
Etter fjorårets konferanse ble Traumebevisst Omsorg (TBO), etterspurt av dere som et tema. Vi har invitert Pål Solhaug fra RVTS sør, for å gi en innblikk i rammeverket. Enten vi arbeider med innen psykisk helsefeltet, eller med personer med utviklingshemming, er TBO et rammeverk som skal sikre at traumatiserte personer blir møtt og forstått etter deres behov.
- Pål Solhaug, Spesialrådgiver

Målgruppe for kurset:
En konferanse for alle vernepleiere

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc). Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.

Vis flere tilsvarende kurs: