VG1 Bygg og anleggsteknikk



Sted: Skogmo videregående skole
          Telemark, Skien
Kursadresse: Kjørbekkdalen 11, 3735 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

VG1 Bygg og anleggsteknikk på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.

VG1 er det første av de fire årene du trenger for å bli håndverker i ett av yrkene. Utøvere i de forskjellige yrkene vi rekrutterer til har store forventninger til deg som fremtidig yrkesutøver og arbeidskamerat. Vi har tre praktiske programfag/læreplanmål for grunnkurset.

Programfaget Produksjon:
Du skal gjennomføre 5 moduler av 6 uker der du får prøvd deg i kjente og tradisjonelle yrker fra byggebransjen. Klikk på den enkelte modul, for å lese mer.

• Modul 1. Tømrer
• Modul 2. Murer
• Modul 3. Betongfagarbeider
• Modul 4. Maler
• Modul 5. Rørlegger – blikkenslager

Lærerplaner VG1

Programfaget Tegning og bransjelære:
Å kunne lese en arbeidstegning er veldig viktig for en bygningsarbeider. Tre timer i uken skal du tegne arkitektarbeidstegninger flerdimensjonalt både manuelt og på Autocad, et tegneprogram for data. Dettet er et fag som mange yngre setter høyt da mange allerede kjenner funksjonene på en pc veldig bra.

Prosjekt til Fordyping:
På slutten av skoleåret velger du ut et yrke som du kan tenke deg å utdanne deg til og som du vil fordype deg i. Du skal da utføre en praktisk arbeidsoppgave der bakgrunnen du har fra de fem modulene gjør deg i stand til å gjennomføre. Oppgaven har du også mulighet for å gjennomføre ute i en bedrift.

Allmennfag:
I tillegg til de praktiske fagene som tar mesteparten av skoleåret, skal du ha noen timer med norsk, engelsk, matte, naturfag og gym. Alle disse fagene har du erfaring med fra tidligere skolegang og de er viktige for å kunne fungere som håndverker i et moderne samfunn.

Vis flere tilsvarende kurs: