Utforskende bekymringssamtaler - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr webinar om utforskende bekymringssamtaler. Hvordan ansatte i barnefaglige yrker kan samtale med barn ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. Å snakke med barn vi er bekymret for går utover det å kun stille spørsmål.

Innhold:
Måten voksne uttrykker seg på kan påvirke barnets villighet til å dele. Dermed er den voksnes evne til å kommunisere avgjørende. Vi som arbeider med barn har en sentral posisjon med mulighet til å bygge dype bånd med barna gjennom meningsfulle samtaler. Uheldig kommunikasjon kan hindre barnet i å dele sin egen oppfatning av virkeligheten basert på deres individuelle erfaringer.

Gjennom denne kursdagen er målet å styrke deltakerens evne til å benytte samtaler som et middel for å undersøke bekymringer. Vi kombinerer både forskning og praktisk erfaring, og gir kunnskapsbaserte praktiske råd. Gjennom kurset lærer du samtalemetodikk. Du lærer hvordan du som fagperson kan kommunisere med barn om sensitive tema på en effektiv og ikke-ledende måte, slik at barn får gode betingelser til å fortelle fritt fra sin livsverden.

Slik kunnskap er viktig, fordi forskning finner at det er tydelige sammenhenger mellom hvordan voksne kommuniserer, og hva barn forteller (eller ikke). Teoretisk bygger Harald blant annet på den forskningsbaserte samtalemetoden Den dialogiske barnesamtalen (DCM), i tillegg til en rekke annen forskning og anerkjent faglitteratur.

Punktvis er kursdagen slik:
• Kan vi stole på barns fortellinger - og i så fall under hvilke omstendigheter
• Holdninger og mellommenneskelige kvaliteter
• Dialogiske prinsipper
• Spontane samtaler
• Den planlagte samtalens faser
• Barriere for å spørre
• Barn barrierer for å fortelle
• Veien videre

Kursholder: Harald Dean

Harald Dean er pedagog, forfatter og jobber som familieveileder i barneverntjenesten Bydel Vestre Aker i Oslo. Noe av det som driver han i arbeidet er å bidra til større åpenhet om tabubelagte temaer. Han har skrevet boken utforskende bekymringssamtaler - Samtaler med barn i barnehagen ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. Et underliggende tema i arbeidet hans er å ta barn på alvor. Harald har en mastergrad i familiterapi, og lang praktisk erfaring.

Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle