Teknologi- og industrifag



Kursarrangør: OPUS Drammen
Sted: Opus Drammen - Åssiden videregående skole
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Betzy Kjelsbergs vei 267, 3028 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kurs i teknologi- og industrifag. Lyst til å bli bilmekaniker, yrkessjåfør eller jobbe i norsk industri? Da er teknologi- og industrifag(TEK) valget for deg! Teknologi og industrifag er avdelingen for deg som er praktisk anlagt og har lyst til å bruke hendene i din fremtidige jobb.

Innhold:
Som elev på TEK lærer du å håndtere en rekke maskiner og verktøy. Det første året vil du blant annet få en innføring i bilfagene, sveising, dreiing, fresing, boring og kapping. År to velger du spesialisering etter egne interesser og fordyper deg som eksempelvis bilmekaniker, lakkerer, industrimekaniker eller yrkessjåfør.

Teknologi- og industrifag har økende fokus på tverrfaglige opplegg og skapende prosjektuker, som gjør skolehverdagen variert og motiverende!
Etter to år hos oss kan du bli lærling. Da søker du deg til en bedrift innenfor din bransje for to års verdifull arbeidslivserfaring før du skal ta fagprøven din. Når den er bestått har du fagbrev og er offisielt fagarbeider!


Målgruppe for kurset:
Teknologi- og industrifag passer for deg som er praktisk anlagt og har godt håndlag. Du må kunne jobbe selvstendig og være nøyaktig i det du gjør. Du bør være interessert i ny teknologi, for på dette området er det rask utvikling!

Kursmateriell:
Alle elever i de videregående skolene i Viken fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Elev-PC-ordningen gjelder for nye elever i de videregående skolene i Viken fylkeskommune. Du kan bestille PC / Mac gjennom fylkeskommunens ordning, eller du kan bruke din egen hvis du har en god maskin fra før. Hvis du bestiller gjennom fylkeskommunens ordning, eier du maskinen selv, også etter endt videregående opplæring.