Tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs



Kursarrangør: Quality Norway AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Tirsdag og torsdag kl 08:45 - 12:30
Varighet: 2 dager
Pris: fra 4.400

Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.

Innhold:
Inngående kunnskap om NEK 439-serien er nødvendig for alle som beskriver, prosjekterer og produserer elektrotavler. Kurset gir deltakerne forståelse for kravene, regler for utførelse og innføring i metodene for verifikasjon og dokumentasjon av tavler.

Standarden definerer merkeverdiene for tavlers egenskaper og fastsetter krav til konstruksjon og ytelse, i tillegg til krav og metoder for verifikasjon av samsvar med standarden.

Kursutbytte for deltakerne
Kunnskap om tavlestandarden NEK 439 er nødvendig for risikovurdering, planlegging, utførelse og dokumentasjon av elektrotavler, og dermed nødvendig for personell med faglig ansvar, prosjektingeniører og selvstendige tavlemontører med fagbrev. Kurset gjennomgår og skaper forståelse for definisjoner og krav som igjen gir grunnlag for egne meninger og valg av egnede dokumenterbare tavleløsninger.

Kursutbytte for deltakernes arbeidsgiver
Enhver bedrift skal kunne dokumentere at personell har tilstrekkelig faglig kompetanse for de oppgaver som utføres. Tavleprodusenter er i tillegg ansvarlig for å dokumentere at tavler produseres i samsvar med NEK 439-serien. Kurset gir trygghet for at personell har tilstrekkelig kompetanse for planlegging, utførelse, verifikasjon og dokumentasjon av tavler i samsvar med tavlestandarden.

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot planleggere, prosjekterende og utførende hos
• Tavlebyggere
• Installatører
• Konsulenter
• Industri
• Maskinbyggere
• Autonmasjonsbedrifter og andre som bygger styretavler