Ta bedre feriebilder - workshop i Marokko



Kursarrangør: Fotograf Milert
Sted: Agadir
          Utlandet, Marokko
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 5.750
Neste kurs: 26.12.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr workshop i Marokko - ta bedre feriebilder. Du har hatt en fantastisk ferie, og gleder deg til å vise bildene til familie og venner. MEN... bildene ble slett ikke som forventet, og du klarte absolutt ikke å få med stemningen fra solnedgangen eller de fantastiske blå fargene i vannet.

Innhold:
Uansett om du bruker mobil, kompakt eller speilrefleks kamera, kan du ta gode bilder for familiealbumet eller for å henge på veggen, det er ofte små detaljer som må til for å gjøre en ok eller bra bilde fantastisk. På workshop’en skal vi prøve å se det vi opplever på ferien på nye måter, prøve å ta bilder fra andre (og uvante) vinkler. Bruke lyset til vår egen fordel.

Det er ofte små detaljer som gjør et ellers ok bilde til et bra bilde, det være seg bildevinkel, bruk av lys/motlys, skygger og forgrunn eller kanskje noe helt annet. I praktiske situasjoner skal vi prøve oss frem til komposisjoner og løsninger som øker deltakernes bilders verdi, både for dem selv og for de som skal se på bildene. Noe teori vil det bli i løpet av workshop’en, men det er begrenset til et minimum.

Det vil dog selvfølgelig være anledning til å stille tekniske og teoretiske spørsmål i løpet av dagene. Jeg har som mål, at deltakerne skal komme hjem med kameraet fullt av bilder, som man har lyst å vise frem. Hodet fullt av gode opplevelser og inspirasjon til å ta spennende bilder både på kommende ferier og i hverdagen. Deltakerne skal lære å «se» feriemotivene på nye og annerledes vis og bli bedre til å formidle opplevelser og inntrykk.

Hvorfor Agadir?
Agadir er en spennende by med nærhet til mange bra utfluktsmål. I Agadir har vi stranden som et samlingspunkt for våre aktiviteter. Her er det flere gode kafeer og restauranter, lokalt liv og mange boder som byr på fotomuligheter. Agadir er et yndet utfluktsmål for mange mennesker i Marokko og andre nordafrikanske land, så det er alltid mange spennende mennesker å se på. Agadir har også en bra flyplass med gode kommunikasjoner til Norge.

Program:
Dag 1 - Get together:
Vi møtes på stranden i Agadir, prater om foto, lærer litt om hverandre og finner ut hvilket nivå deltakerne er på. Vi snakker litt om hva som vi skal oppleve, hva som er verdt å se, matsikkerhet og andre praktiske ting. Alle har med kamera og vi begynner med å ta bilder på og ved stranden.

Dag 2 - Utflukt til Essaouira:
Essaouira er en fantastisk havneby med mange 100 års historie. Her skal vi besøke havnen med et yrende liv på og omkring små og store fiskerbåter. Det blir selvfølgelig også tid til en besøk i Kasbah’en med enorme muligheter for spennende bilder.

Dag 3 - Utflukt til Paradise Valley:
Ca. 60 km nord for Agadir, finner vi denne perlen av en lokal landsby. Med sine røde bygninger av leire, danner denne byen en perfekt bakgrunn for både feriebilder og for de som vil jobbe enda mer med sine bilder. I Paradise Valley har vi gode muligheter for å kjøpe lokale produkter, f.eks honning i små boder og butikker.

Dag 4 - Oppsummering og avslutning:
Vi møtes igjen på stranden og oppsummerer hva vi har vært gjennom, ser på bilder og går gjennom deltakernes spørsmål.

Dag 5 - Tilleggsdag:
Tilleggsdag for de som ønsker det. Først til mølle bestemmer dagens reisemål.

Mulige tillegg:
1) Taroudant:
Taroudant, beliggende i Souss-dalen, er omgitt av enorme terra-cotta vegger som gir imponerende og historiske opplevelser. I Taroudant opplever du både fenomale festningsverk og spennende souk’er.

2) Taghazout:
Marokkos viktigste surfer-hangout, Taghazout handler om havet, surfe og sand. Stranden her er veldig populær blant marokkanske turister i sommerhalvåret mens surfing er en helårsaktivitet. Selve byen er et lite, avslappet sted.

3) Tafraoute:
Midt i det fantastiske fjellandskapet med rosa og oransje bergarter, er Tafroute den sentrale marokkanske fjellandsbyen og et fristed for turgåere, klatrere og naturelskere. Dette fredelige stedet, omtrent 166 kilometer sørøst for Agadir, er helt utrolig fotogent, med et enormt fjell landskap som aldri unnlater å imponere. Et besøk her er en flott motsetning til travle Agadir og lar deg fange en følelse av det landlige marokkanske liv.

4) Tiznit:
Tiznit er et av de beste stedene i Marokko å kjøpe Berber-smykker. Byen ligger ved enden av fjellkjeden Anti-Atlas, omtrent 97 kilometer sør for Agadir. Tiznit er omringet av imponerende festningsverk som faktisk er ganske unge, bygget på 1800-tallet. Innenfor murene er den gamle bydelen med en labyrint av gater med mange souk som selger Tiznits tradisjonelle smykker, så vel som annet kunsthåndverk.

Utstyr og påkledning:
• Du kan bruke mobilkamera, kompaktkamera eller speilrefleks / speilløst kamera
• Har du stativ er det lurt å ha det med - men gjerne et lett reisestativ
• Det er rundt 18 - 20 grader på dagstid og noe kaldere på kvelden, Gode sommerklær og en genser for kveldene anbefales.
• Ha med deg gode sko - vi kommer til å gå litt

Kostnad pr. person:
• kr 5.750,- pr. person
• kr 1.000,- depositum betales ved påmelding
• Rest betales 30 dager før workshopen starter
• Tillegg for ekstra dag kr 1.700,- pr. person pr. dag

Kursavgiften inkluderer:
• Workshop i 4 (5) dager
• Veiledning og kursing alle dager
• 2 utflukter (Essaouira og Paradise Valley / Taroudant / Tiout og Massa Tiznit)
• Det kan forekomme at enkelte turer må byttes pga. tilgjengelighet de aktuelle dagene
• Medlemskap i Facebook gruppe for spørsmål og hjelp etter turen

Kursavgiften inkluderer ikke:
• Transport til og fra Agadir
• Opphold

Målgruppe for kurset:
For alle som ønsker å reise til Agadir å lære og ta gode feriebilder

Antall deltakere:
• Maks 8 deltakere