Stroppe- og anhukerkurs (G11) | Tirsdager kl. 08 (norsk/engelsk)



Kursarrangør: SMG Kurs AS
Sted: I våre lokaler
          Oslo, Furuset / Alna
Kursadresse: Gamle Leirdalsvei 16, 1081 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 08:00 - 12:00
Varighet: 4 timer
Pris: 1.990

Klasseromskurs hver tirsdag kl. 08:00 (Oslo) Stropping / Anhuking / Signalgiving. Myndighetene stiller krav til at anhukere / signalgivere har fått dokumentert opplæring for å kunne utføre dette på en trygg og sikker måte.

Dette er arbeidsgivers ansvar («Forskrift om utførelse av arbeid» nr. 1357, § 10-1 Krav om dokumentert sikkerhetsopplæring for arbeidsutstyr som krever særlig forsiktighet ved bruk). Forskriften stiller krav til at bruker av arbeidsutstyr har nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon i sikker bruk, samt at de får opplæring i å forebygge de farene som bruken kan medføre.

Formål:
Gi kursdeltakerne økt kunnskap om stropping, anhuking og signalgiving, samt bevisstgjøring av sikkerhetstiltak for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.

Vi gjennomgår og øver på de vanligste signalene ved bruk av løft slik at kommunikasjon med kranfører blir god og sikker. Bruk av radio blir også gjennomgått.

Følgende emner blir bl.a. gjennomgått:
• Oppbygging av ulike løfteredskaper
• Merking av løfteredskaper
• Kontroll og kassering av løfteredskaper
• Løfteredskapstabeller. Vi kjører noen praktiske tester på bruk av løftetabeller.
• Sikkerhetsteori
• Lover og forskrifter
• I kurset gjennomgår vi flere vanlige dilemmaer og problemstillinger som kan oppstå, og som kan sette sikkerheten i fare.

Krav til forkunnskaper:
Ingen

Målgruppe:
Kurset er tilpasset personer som skal bistå kranførere med stropping, anhuking og signalgiving.

Tidspunkt:
Kurset arrangeres hver tirsdag fra kl. 08:00 i vårt klasserom i Oslo.
(Deltakere kan en sjelden gang måtte flyttes en uke frem i tid om større grupper booker vår oppsatte kursholder den aktuelle dagen, eller om språket kurset holdes på tilsier at flytting er formålstjenlig for deltakerne.)

Språk:
Kursene gjennomføres på norsk eller engelsk.

Bedriftsinterne kurs:
Om din bedrift ønsker å booke oss til dette kurset på andre adresser eller tider, ta kontakt! Vi holder svært ofte kurs ute hos kunden.

Kursmateriell:
SMG Kurs AS sørger for alt nødvendig utstyr for gjennomføring av kurset. Prisen Inkluderer kursmateriell og utstedelse av kompetansebevis.

Inkludert i prisen:
• Gratis parkering like utenfor våre kurslokaler.
• Gratis tilgang til Wi-Fi.
• Fri tilgang til kaffe, te og kakao.

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis blir utstedt etter gjennomført kurs, som oftest samme dag. Bestiller vil alltid få digital kopi av alle kursbevis på epost straks bevisene er produsert.