Skjering av trykkblokker



Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: Akademiet 2, 3864 Rauland (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 4995
Neste kurs: 01.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs om skjering av trykkblokker. Målsettingen er å lære deltagerne å skjære og behandle trykkblokker. Arbeidsformen blir med individuell hjelp til skjæring og behandling. Fellesundervisning i skjæring av emner og behandling av verktøy.

Kursinnhold:
På dette kurset skal du lære å skjære og behandle trykkblokker. Du vil lære litt om trykkblokkas bruk og betydning. Du vil også få en innføring i ulike teknikker for å holde verktøyet skarpt. Samt hva slags treverk som egner seg til skjæring og hvordan man lager emner.

Program:
Mandag kveld:
• Gjennomgang av sikkerhetsregler for bruk av utstyr og verksted. Se på og velge seg ut emne. Bli kjent med hverandre og deling av forventninger.

Tirsdag:
• Starte skjæring av trykkblokk, gjennomgang av symbolbruk, geografisk utbredelse og historie knyttet til trykkblokker.

Onsdag:
• Ferdigstillelse og prøving av trykkblokk. Velge ut og starte på neste blokk. Litt historie om hvor trykkblokka ble brukt og hvorfor.

Torsdag:
• Ferdigstillelse av blokkene. Hvordan holder vi verktøyet skarpt, polering av verktøy. Opprydding og avslutning av kurset.

Lærer: Jørn Thore Morønning. Epost: jormor(a)innlandetfylke.no

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om skjering av trykkblokker

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell:
Kursdeltakere kan ta med:
• Blyant og viskelær. Hanske for å unngå vannblemmer og skinnforkle for å verne klær (Rusta har skinnforkler for ca 300 kr). Liten kniv, treskjærerjern, linokniver, emne og kalkerpapir. Hvis du ønsker å lage en blokk på kurset for å signere skinnfeller med, kan det være en fordel å ha tenkt litt igjennom hvordan du vil at denne skal se ut.

Lærer tar med:
• Emner for salg ca. 50 - 100 kr for et emne som holder til tre blokker. Kurslærer leier ut kniver og jern til kursdeltagerne og vil også ha utstyr som vil være for salg.

Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål. Vi reknar med at deltakarar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Avmeldingsinformasjon:
Påmeldinga er bindande. Dersom du ikkje kan møte på eit kurs du har meldt deg på, er det viktig at du melder frå skriftleg (e-post eller brev) så fort som mogeleg.

Ein betalar eit depositum på kr 950 ved påmelding av eit kurs. Innbetalt depositum blir ikkje refundert fram til fire veker (28 dagar) før kursstart. Ved avmelding seinare enn 28 dagar før kursstart må heile kursavgifta betalast. Dette gjelder også om det er sjukdom eller andre årsaker.

Ein kan bytte kurs innanfor sama år, men kan ikkje skuve påmeldinga til neste år.

Vis flere tilsvarende kurs: