Samfunnskunnskap



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Akademiet Drammen
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Strømsø torg 1, 3944 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt
Varighet: 1 semester
Pris: 9.200
Neste kurs: 19.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Samfunnsfag er ett av de seks minstekravsfagene som gir generell studiekompetanse. Det er et obligatorisk fag. Om du ikke har fullstendig vitnemål er Samfunnsfag ett av de obligatoriske fagene. Har du hatt faget fra før, kan du også ta dette kurset for å forbedre karakteren din.

Om fagene:
Samfunnskunnskap er et sentralt fag for en skal utvikle seg som engasjerte og kritisk tenkende deltakere i samfunnet. I samfunnskunnskap får en drøfte og reflektere i fellesskap og vise respekt for meningsmangfold. Faget skal bidra til at en forstår hva som påvirker identitet og selvfølelse og gi evne til å utforske lokalsamfunnet, nasjonale og globale forhold og problemstillinger. Slik skal samfunnskunnskap bidra til å styrke fortåelsen av samfunnet, og hvordan samfunnet former en som menneske. En skal forstå at vi alle kan bidra til ei bærekraftig samfunnsutvikling gjennom å vere aktive medborgere, og påverke samfunn og arbeidsliv nå og i framtiden.

Samfunnskunnskap skal bidra til at en blir aktive medborgere som vidareutvikler kompetansen sin om grunnleggende demokratiske verdier som medbestemmelse, likestilling, ytringsfrihet og respekt for menneskerettene. Faget skal fremme kompetansen i samfunnskritisk tenking, digital dømmekraft, utforsking og etisk tilstedeværelse, og bidra til forståelse for at andre kan ha et annet verdigrunnlag og et annet ståstad enn en selv.

Kjerneelementer i Samfunnskunnskap:
Undring og utforsking
Perspektivmangfold og samfunnskritisk tenking
Medborgerskap og bærekraftig utvikling
Identitet og livsmestring

Forkunnskaper:
Fullført grunnskole eller tilsvarende.


Eksamen:
Muntlig eksamen

Fagkode:
SAK1001

Vår 2024
Dato Dag Tid
23.01.2024 Tirsdag 08:00

Høst 2024
Dato Dag Tid
19.08.2024 Mandag 17:00

Vår 2025
Dato Dag Tid
21.01.2025 Tirsdag 08:15