STS - High School exchange Japan



Kursarrangør: STS Education
Sted: Utlandet, Japan
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 10 måneder
Pris: 159 500

Velkommen til et land som er noe helt for seg selv! Japan er verdens tredje største økonomi og en trendsetter innen kultur, mote og teknologi. Japansk kultur er kjent for sin tradisjonelle kunst og for moderne popkultur. Det er et land der gammelt og nytt møtes på en helt unik måte.

Japansk er det eneste offisielle språket og for å kunne ta et high school-år her må du ha en grunnleggende forståelse av språket. Men alle japanere må lære engelsk som fremmedspråk, så til en viss grad vil du også kunne kommunisere på engelsk.

Den japanske skolen
Livet som utvekslingselev i Japan kommer til å bli en fascinerende opplevelse full av nye inntrykk. Det japanske skoleåret begynner i april og har to eller tre semestre, det varierer fra skole til skole. Grunnskolen er seks år, etterfulgt av tre år på ungdomsskolen. Deretter er det frivillig å gå på treårig high school, kalt koko.

De fleste japanske elevene velger å gå på high school. Det er også der alle utvekslingselevene skal gå. Det er opp til skolen å avgjøre hvilket skoleår som passer for deg og hvilke fag du kan studere. Noen eksempler er samfunnsvitenskap, matematikk, kjemi og biologi.

Klær og tiltaleformer
Nesten alle skoler har egne uniformer. Hvordan uniformen ser ut og hvor ofte du må bruke den, varierer fra skole til skole. Men det er forventet at du alltid skal se ordentlig ut. Både klassekameratene og lærerne dine kommer til å være vennlige. Men husk at du ikke kan tiltale læreren med fornavn. Du må si Sensei (som betyr lærer).

Noe forhåndskunnskap er påkrevd
Du må ha noe kjennskap til japansk språk for å kunne bli utvekslingselev i Japan. Du må kunne lese og skrive Hiragana og Katakana og bestå en språktest. Når du har bestått testen og fått plass på den japanske skolen, oppfordrer vi deg til å snakke så mye japansk som mulig. Du vil raskt få et bedre ordforråd og før du vet ordet av det, begynner du kanskje til og med å drømme på japansk.

Vis flere tilsvarende kurs: