STS - High School exchange Italia



Kursarrangør: STS Education
Sted: Utlandet, Italia
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 10 måneder
Pris: 129 500

Hvis du spør en italiener hvorfor du bør dra til Italia, kommer svaret sannsynligvis til å være fordi Italia har den beste maten, det vakreste språket, den fineste kulturen og fotball i verdensklasse. Vel, det er vanskelig å være uenig. Dette landet har virkelig mye å tilby!

Alle veier fører til Rom
Landet har mange flotte byer som Milano, Venezia, Firenze og selvfølgelig Roma. På landsbygda er det fullt av vakre steder og landet har et fantastisk klima. Du kan nyte strandlivet ved Middelhavet og vintersport i fjellene.

High School på italiensk
High school i Italia dekker klassetrinn 9 til 13 og kalles Scuola Secondaria Superiore. De fleste utvekslingselevene blir plassert i år 11 eller 12, vanligvis i en klasse med fokus på enten naturfag eller språk. Du vil få stort utbytte av å gå i en italiensk klasse på disse nivåene. Grip sjansen og prøv high school på italiensk!

Du vil raskt få nye venner i klassen din på skolen. Italienerne er utadvendte og enkle å komme i kontakt med, og de vet hvordan de skal nyte livet. Spill ball, nipp til en cappuccino på kafé, prat med nye venner, nyt livet! For ikke å snakke om mote og alle butikkene ... Hvis du liker shopping er Italia stedet for deg.

En skoledag i Italia
På den italienske skolen er det ofte ganske strengt, men det brukes ikke skoleuniformer. Lærerne forventer at du fokuserer på læring i timene. Det er ingen språkkrav for å bli tatt opp til utvekslingen. Men vi anbefaler at du har grunnleggende språkkunnskaper, slik at du kan følge med på hva lærerne sier. All undervisning foregår på italiensk. Og før du vet ordet av det, tenker du på italiensk også. Det er ganske utrolig, ikke sant?

De fleste italienske high schools har undervisning fra mandag til lørdag, men skoledagene er relativt korte. Du avslutter ofte skoledagen rundt lunsjtider. Da drar du hjem og spiser sammen med vertsfamilien. Det å spise sammen med familien er viktig i Italia.

Livet etter skolen
Mange av de nye vennene dine kommer sannsynligvis til å være sportsinteresserte. Fotball er veldig populær over hele landet. Selv om du ikke spiller selv, er det en opplevelse å se en serie A-kamp. Andre populære aktiviteter er svømming, volleyball og trening på treningsstudio. Hvis du bor i nord, i nærheten av Alpene og Dolomittene, vil du merke at det er populært å stå på ski.

Noen dager er det helt greit å ta det litt med ro. Da passer det fint å ta en tur på kafé med venner. Italienerne kan kaffe. Her får du en perfekt espresso, cappuccino eller macchiato uansett hvor du går. Men husk at hvis du bestiller en "latte" i Italia, får du sannsynligvis bare et glass melk, fordi latte er det italienske ordet for melk.

Vis flere tilsvarende kurs: