Rekrutteringskonferansen



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager

Vi tilbyr rekrutteringskonferansen. Kampen om nøkkelpersonell spisser seg til. Organisasjoner må tenke nytt både for å tiltrekke de beste ansatte, og beholde dem over tid. Til tross for at rekrutteringsprosessen er så viktig, gjør de fleste organisasjoner slik de alltid har gjort.

Innhold:
Utlysningsteksten hentes fra arkivet, og standard jobbintervju er fortsatt den metoden som brukes for å ta denne viktige avgjørelsen. Her samler vi de beste fagfolkene som vil gi deg nye ideer og verktøy for organisasjonens kanskje viktigste jobb.

Program dag 1:
kl 10:00 - 10:45 Hvem er det egentlig som søker jobber:
Ikke noe er viktigere for en leders personlige suksess enn å ansette topp medarbeidere. Ledelse er enkelt når du vet nøyaktig hva som behøves å gjøre i en jobb, og du ansetter de rette menneskene til å gjøre nettopp dette.
- Trond Larsen, Managing Partner

kl 11:00 - 13:00 Hold hodet kaldt - unngå å gå i likhetsfella:
Visste du at den vanligste feilen du som rekrutterer gjør, er å ansatte folk som er for lik deg selv - når du egentlig burde gått for mangfold? Visste du at magefølelsen du bruker i intervjuet ofte fører til feilansettelser? Hva med såkalte personlige egenskaper, hvor stor plass skal de egentlig ha? Jon Rogstad ser nærmere på sentrale feil du garantert gjør i ansettelsesprosessen, og forklarer hvorfor mangfold er viktig.
- Jon Rogstad, Forsker 1

kl 13:00 - 14:00 Lunsjpause

kl 14:00 - 14:45 Det er dyrt å ansette feil:
Det kan bli dyrt å velge feil når organisasjoner skal ansette nye ledere og medarbeidere. Ledere mislykkes, og må byttes ut. Medarbeidere klarer ikke å leve opp til de forventningene de skapte da de ble ansatt. Mange ledere fortsetter å gjøre de samme rekrutteringsfeilene, og det gjør de med stadig større selvtillit. Skal du bli bedre til å foreta gode ansettelser, er det viktig at du kjenner til potensielle feilkilder ved rekruttering, og vet hvordan du kan unngå dem.
- Ole I. Iversen, Førsteamanuensis

kl 15:00 - 15:45 Den profesjonelle samtalen:
Du får tilgang til de verktøyene som er utviklet for politiets etterforskere de siste 30 årene, og som er like relevante for alle som stiller spørsmål i jobben sin. Her får du innsikt i hvordan du kan bli bedre til å stille spørsmål og bedre til å gjennomføre profesjonelle samtaler, slik at informasjonen blir mer nøyaktig, mer relevant og mer pålitelig. Kombinert med metodens etiske samtaleprinsipper gir fremgangsmåten et tryggere beslutningsgrunnlag før du går til ansettelse.
- Asbjørn Rachlew, Avhørsekspert og forsker

kl 16:00 - 16:45 Djevelen sitter i detaljene:
I løpet av et intervju kan det dukke opp røde flagg og varsellamper. Kan vi stole på førsteinntrykket? Hvordan kan innsikt i kroppsspråkets hemmeligheter gi oss viktig informasjon. Du får verdifull innsikt i hvordan avdekke halvsannheter, og når du bør gå i dybden for å finne svarene.
- Asbjørn Rachlew, Avhørsekspert og forsker

Program dag 2:
kl 08:45 - 09:30 Kampen om de beste hodene - et omdømmeperspektiv:
I kampen om de beste hodene, og gjerne spesialistkompetanse, har vi ikke råd til å la være å satse på arbeidsgivers omdømme og merkevare. For å få noen til å søke seg til oss, og komme til intervju, må de også kjenne til oss. Vi må være synlige, vi må fortelle hvem vi er, og hvordan det er å jobbe her. Vi må kunne forklare hva vi er gode på, og hva det er med oss, vår kultur, og våre ansattegoder som fortjener å løftes frem.
- Christian Scheen, Rekrutteringssjef i Skanska Norge

kl 09:45 - 10:30 Syv råd for å beholde og utvikle dine ansatte:
I et arbeidsmarked med et stadig sprikende kompetansegap mellom det vi trenger og det som finnes, er det like viktig å tenke smart rundt hvordan beholde og utvikle talentene man allerede har, som det er å tiltrekke seg nye talenter og kompetanse. Bedriftene som lykkes, lener seg på hva vi vet talentene etterspør og motiveres av og har blant annet disse 7 tingene til felles.
- Marte Jæger, Head of Talent Management

kl 10:45 - 11:30 Jobbsimulering - slik gjør du rekrutteringsprosessen mer variert og treffsikker:
Jobbsimulering er en metode som gir god innsikt i kandidatens egnethet. Metoden er lite brukt, til tross for gode resultater og erfaringer. Her får du innsikt i hvordan du kan forberede og gjennomføre en jobbsimulering som en del av en ansettelsesprosess. Å løse jobbrelaterte oppgaver kan gi en god indikasjon på kandidatenes uformelle kompetanse.
- Peder Apall-Olsen, Amby

kl 11:30 - 12:30 Lunsjpause

kl 12:30 - 13:15 Kan vi tenke nytt rundt rekruttering av nyutdannede:
I det offentlige opplever vi en knapphet på kompetanse. Arbeidsgivere trenger å bli dyktigere på å ta imot nye ansatte. Det kan skje gjennom å organisere arbeidet i team og fagnettverk, samt styrke mentorordninger og kvalifisert veiledning. De arbeidsgiverne som klarer dette, og formidler det ut til kommende studenter og arbeidstakere, vinner kampen om kompetansen.
- Øyvind Hellang, Seniorforsker

kl 13:30 - 14:15 Den perfekte stillingsannonsen:
Hvordan bør vi formulere stillingsannonsen slik at vi får inn de gode søknadene fra akkurat de personene du er på jakt etter? Hvordan får vi fram hvordan jobben er, og hva slags kvalifikasjoner søkeren må ha? Stillingsannonsene har en tendens til å bli nokså generelle og like, og i dette foredraget ser vi på hvilke grep vi kan ta for å skrive tydeligere annonser som hjelper oss i jakten på de rette søkerne.
- Vidar Lynghammar, NTB Arkitekst

kl 14:30 - 15:15 Start rekruttering av nøkkelpersonell allerede i praksisperioder:
Praksiserfaringer har stor påvirkning på hvor studentene ønsker å søke jobb etter endt utdanning. Prosjektet Jobbvinner har vært del av en nasjonal satsing hvor et viktig fokus har vært å etablere samarbeid mellom kommuner og utdanningsinstitusjoner. Her får du oppskriften på gode tiltak som styrker praksisopplæringen og dermed rekrutteringen.
- Ellen Dahl Gundersen, Førstelektor

Målgruppe for kurset:
Konferansen er åpen for alle