Matematikk 1PY+2PY



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Vestfold, Tønsberg
Vestfold
Kursadresse: Kammegaten 1, 3110 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt
Varighet: 1 semester
Pris: 19.900
Neste kurs: 20.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i matematikk 1PY og 2PY. Matematikk 1PY og 2PY er for deg som har tatt yrkesfag og mangler påbygging til generell studiekompetanse.

Matematikk P er et sentralt fag for å kunne forstå og beskrive forhold og sammenhenger i samfunnet gjennom matematisk modellering. Faget skal bidra til at en utvikler et presist språk for kritisk tenkning og matematiske problemløsingsstrategier. Matematikk P skal forberede en på et samfunn og arbeidsliv i utvikling gjennom praktisk bruk av matematikk.

Matematikk 2P er et sentralt fag for å kunne forstå og beskrive forhold og sammenhenger i samfunnet gjennom matematisk modellering. Faget skal bidra til at en utvikler et presist språk for kritisk tenkning og matematiske problemløsingsstrategier. Matematikk 2P skal forberede en på videre studier og på et samfunn og arbeidsliv i utvikling, gjennom praktisk bruk av matematikk.

Kjerneelementer i Matematikk 1PY og 2PY:
-Utforsking og problemløsing
-Modellering og anvendelser
-Resonnering og argumentasjon
-Representasjon og kommunikasjon
-Abstraksjon og generalisering
-Matematiske kunnskapsområder

Forkunskaper
Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Utstyr
Når du tar matematiske fag som privatist, anbefaler vi at du har en Windows PC eller Mac tilgjengelig. Andre enheter som for eksempel iPad og Chromebook er ikke å anbefale til arbeide med Excel eller GeoGebra. Du er selv ansvarlig for å ha nødvendig utstyr.

Privatisteksamen
I Matematikk 1PY og 2PY er det skriftlig eksamen.
Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen.
Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.
På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Skoleåret 2024-2025
Fag Dato Dag Tid
Matematikk 1PY 20.08.2024 Tirsdag 12:30
Matematikk 2PY 23.01.2025 Torsdag 12:30