Master i innovasjonsledelse



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart august - søknadsfrist 20. april
Varighet: 2 år
Pris: 53.600 pr semester

Vi tilbyr Master i innovasjonsledelse. Ønsker du å lede innovasjonsprosesser og jobbe med kommersiell innovasjon? Da er dette studiet for deg.

Litt om studiet:
Verden blir stadig mer digitalisert, konkurranseutsatt og klimasårbar. Utfordringene blir stadig mer komplekse, og derfor trenger samfunnet innovative ledere som kan utfordre det eksisterende og finne nye løsninger til forretnings- og samfunnsmessige problemer.

Med dette studiet vil du blant annet lære om rollen innovasjon spiller i samfunnet og om potensialet det har til å gi betydningsfulle bidrag til kulturell, sosial og økonomisk utvikling. Du vil bli i stand til å lede innovasjonsprosjekter og implementere nyskapende idéer for å oppnå strategiske mål.

Interessen for innovasjon er stor hos næringslivet, men hvordan en bedrift lykkes med innovasjon forandrer seg kontinuerlig. Med en Master i innovasjonsledelse lærer du hvilke strategiske og kulturelle tiltak som må til for å utvikle innovasjonsprosesser som vil ta virksomheten inn i fremtiden på en sikker og lønnsom måte.

Hva lærer du?
I løpet av studietiden din hos oss vil du tilegne deg avansert teoretisk og praktisk kunnskap om innovasjon og innovasjonsledelse. Du vil også få en dyp forståelse for innovasjonens rolle i samfunnet og hvorfor den er kritisk viktig for samfunnets videre utvikling.

En sentral del av innovasjonsarbeidet handler om å involvere, veilede og bygge relasjoner, noe du vil lære med en Master i innovasjonsledelse. Du vil også få kompetansen som må til for å avdekke endringsbehov og etablere nye handlingsmønstre i virksomheter. Du vil også få kunnskap om hvordan du igangsetter entreprenørielle aktiviteter i etablerte organisasjoner.

I tillegg vil vi fokusere på:

• innovasjonslederrollen
• individuelle, organisatoriske og sosiale forhold som påvirker innovasjon
• innovasjonsfagets utvikling
• innovasjonsprosesser
• vitenskapelige metoder og vitenskapsteori

Etter fullført utdanning vil du være klar for arbeid innen et spennende fagfelt som byr på mange muligheter.

Jobbmuligheter
Etter endt studietid skal du være i stand til å lede innovasjonsprosesser i en organisasjon på en effektiv og ansvarlig måte. Interessen for innovasjon hos næringslivet er stor, men det må gjøres på en analytisk, sikker og lønnsom måte, noe du lærer hvordan du gjør med denne utdanningen.

Innovasjon er viktig for enhver organisasjon som ønsker å være en del av fremtidens arbeidsmarked, og du vil ha ettertraktet kunnskap og kompetansen som må til for å hjelpe organisasjonen nå sine strategiske mål.

Du vil også kunne bidra til å forbedre og utvikle organisasjonsprosesser og arbeidsrelasjoner, og bevisstgjøre ulike aktører om verdien av en ansvarlig og helhetlig tilnærming til endring. Alt i alt vil dette være med på å gjøre deg til en attraktiv kandidat i fremtidens arbeidsmarked.

Program:
1. semester
Innovasjonsledelse (INL4100)
Kvalitative metoder og vitenskapsteori (KMT4100)
Produkt og tjenesteinnovasjon (PTI4100)
Strategisk analyse (STA4100)

2. semester
Corporate Entrepreneurship (CES4100)
Kvantitative metoder (KMR4100)
User-Driven Innovation (UDI4100)
Økonomisk analyse og styring (ØAS4100)

3. semester
Alt. A: Fordyp.emne (7,5 SP) + valgbare emner (22,5 SP fordyp i annet nærl. fagom., eller en komb. fra nærl fagomr. ) (FOR999-MIN30)
Alt. B: Utveksling (30 SP, hvorav 7,5 SP er relatert til innovasjonsledelse) (UTV999-MIN30)

4. semester
Masteroppgave (MIN5100)

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker Master i innovasjonsledelse

Opptakskrav:
For opptak til Master i ledelse kreves det at søkeren har bachelorgrad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoeng.
• For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på 3,0 eller bedre

I tillegg må du ha minst 80 studiepoeng innen økonomisk-administrative fag, hvorav det i:
• Metodefag kreves at kandidatene har tatt et innføringsemne i samfunnsvitenskapelig metode på 7,5 studiepoeng
• Økonomifag kreves at kandidatene har tatt et innføringskurs i bedriftsøkonomi på 7,5 studiepoeng
• Organisasjonspsykologi eller organisasjonsteori kreves at kandidatene har tatt 7,5 studiepoeng

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen

Vis flere tilsvarende kurs: