Malekurs i Sør-Spania med Geir Yttervik



Kursarrangør: Finca Parrilla
Sted: Finca Parrilla, Andalucia
          Utlandet, Spania
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 10 dager
Pris: 13.980

Bli med på malekurs på det vakre pittoreske landstedet Finca Parrilla rett ved den gamle middelalder landsbyen Frigiliana. I dette herlige området ved Middelhavet inviterer vi til malerferie med billedkunstneren Geir Yttervik.

Litt om kursholder:
Geir Yttervik maler i en figurativ stil, både i sine malerier i olje, og i akvarell. Bildene er fortellende, uten å fortelle hele historien. De tar inspirasjon fra kunsthistorien, men også fra den verden vi alle er en del av. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge, og utenlands, og er innkjøpt til mange private og offentlige samlinger. Yttervik underviser ved Einar Granum Kunstfagskole, og har ellers lang undervisningserfaring fra Norden og er til stor inspirasjon for sine elever!

Om programmet:
• Lær forskjellige maleteknikker i akryl
• Bli bedre på fargebruk og billedkomposisjon
• Oppdag ditt potensiale, og aksepter det perfekte i det flyktige, og uperfekte
• Finne enkle holdepunkter som kan gjøre malingen enklere og mer morsom

Kurset tar utgangspunkt i det nivået hver enkelt er på. Kursleder vil gi individuell veiledning underveis. Dagen avsluttes hver dag med fellesgjennomgang av deltakernes arbeider. Det gis 5 timer malerklasse hver dag. Alle er velkomne, nybegynnere og erfarne. Kursprogrammet sendes ut før kursstart.

Dagsprogrammet:
Vi ankommer Parrilla på ettermiddagen og samles til en enkel varm velkomst suppe på kvelden. Innsjekk er fra kl 16.00 ankomstdagen.
kl 08:30 - Yoga (5 Euro betales på stedet)
kl 09.00 - Frokost i kjøkkenets bakgård
kl 10.00 - Maler klasse
kl 13:30 - Lunsj i hagen
kl 15:30 - Malerklasse
På kveldene er deltakerne fri til å gjøre som de vil.
kl 10.00 avreisedagen - utsjekking

Åpen kulturdag:
Tirsdag en en åpen kulturdag hvor du kan utforske vakre Andalucia, og besøke gamle middelalderbyer, eller bare male ved Middelhavet mens du nyter Middelhavets sommersol.

Vi foreslår følgende utflukter:
• Besøke fantastiske Granada og det mauriske palasset, Alhambra
• Eller dra til Malaga og besøke Picasso og Pompidou museene
• Tilbringe dagen i solen ved Middelhavet, eller vandre rundt i middelalder landsbyen

Dersom dere ønsker å besøke Alhambra i Granada, eller vandre i fjellene, vennligst gi beskjed om dette ved påmelding. Billetter til palasset: Pris 35 E pr deltaker. Betales ved ankomst til Parrilla. Transport til Granada kommer i tillegg.

Om Finca Parrilla:
Finca Parrilla ligger fredfullt til ved foten av fjellene i Teida og Alhama, med utsikt over Middelhavet og bare 3km fra den pittoreske landsbyen Frigiliana i den østlige delen av Andalucia. Landstedet består av to hus i vakker design, nydelige rom, svømme basseng, atelier og et lite Maria-kapell for stillhet og meditasjon. Rommene har utsøkt design med tekstiler fra kjente designere og originale arkitektoniske detaljer som vinduer, rosetter med gamle krystall-lamper og antikke møbler i kombinasjon med moderne enkelhet og kunst.

Parrilla er omgitt av en stor «Alhambrahage» med små fontener, appelsintrær, aprikos, mango, fiken, oliven og en liten vingård. Her kan man nyte lange varme dager eller trekke seg tilbake og være for seg selv, om man har behov for det. En morgendukkert i svømmebassenget gir en frisk og herlig start på dagen! Rommene er uten TV, bare omgitt av ro, utsikt og natur. Hagen er full av små trapper og sittegrupper så for de som har vanskelig for å bevege seg rundt, kan det være godt å ta med en medfølger.

Rommene:
Landstedet har seks store, luftige soverom. Disse romslige, vakre rommene har himmelsenger, dobbeltsenger eller to enkeltsenger på hvert rom. Overnatting på kurset er basert på at to personer deler rom. Reiser du sammen med noen deler dere samme rom. Vi har alltid mange trivelige damer som gjerne deler rom om du reiser alene. Det er 2 rom pr. bad.

Om landsbyen- Frigiliana - Spanias vakreste landsby!
Dra til Frigiliana og opplev den unike stemningen i landsbyen med masse sjarm og historie. Frigiliana er Spanias vakreste landsby med verdens beste vibe. Når man først har opplevd den unike stemningen her, er det et sted man alltid ønsker seg tilbake til! Landsbyen har høstet mange priser for sin autentiske arkitektur fra maurertiden. Herfra kan du nyte utsikten til Middelhavet, fjellene, trange gater, hvitkalkede småhus, koselige og fristende cafèer, små butikker, herlige restauranter og ekte spansk landsbyliv. Frigiliana ligger bare 3 km fra Finca Parrilla, og 40 minutter fra Malaga flyplass.

En kulinarisk opplevelse av spansk kjøkken!
Inspirert av naturen er vårt organiske, plantebaserte kjøkken et høydepunkt for våre gjester og en sentral komponent i vår tilnærming til helse og velvære. Med dette som utgangspunkt har vår spanske kokk utviklet spanske spesialiteter med råvarer fra små lokale økologiske produsenter i nærområdet. Vår kokk har jobbet for oss i flere år, og hun brenner for vegetarisk kosthold. Menyen er sesongbasert og en stor inspirasjonskilde er når vi kan høste frukter og urter fra egen hage.

Våre gjester våkner til en enkel frokost i kjøkkenets bakgård. Til lunsj serverer vi et to retters måltid i den vakre «Alhambra hagen» noe som oppleves av mange som dagens høydepunkt. Vi avslutter med felles festmiddag på Parrilla siste kvelden. Foruten om første og siste kvelden spiser deltakerne middag ute på en av de lokale små hyggelige restaurantene i landsbyen, med mindre vi kjøper inn pizza og nyter en enkel pizzakveld på gjestenes regning. (Vin betales på stedet av den enkelte.)

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer:
• Opphold på det eksklusive landstedet Parrilla
• Kursmateriell og akrylmaling
• Frokost og to retters lunsj hver dag
• To middager og felles transport t/r flyplassen

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Deltakerne på maleretreaten i 2018 var helt over seg. Jeg har aldri malt før, og det var en slik fryd å få bruke farger og male, det fikk frem en ny og sterk glede i meg, og boka og temaene satte i gang store prosesser. Jeg er takknemlig.
- Laila