Lift/Personløfter – nettkurs - norsk/engelsk/polsk



Kursarrangør: SMG Kurs AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når det passer deg!
Varighet: 3 timer
Pris: 1.490

Vi tilbyr nettkurs i personløfterkurs / Liftkurs på norsk/engelsk/polsk. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som bruker lift (personløfter) kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring i bruken av disse.

Kurset gir en grunnleggende teoretisk innføring i sikker bruk av lift (personløfter). Kompetansebevis blir utstedt til deltakerne for å oppfylle lovens krav til dokumentasjon.

Innhold:
Arbeidsgiveren har ansvaret for å sørge for at de ansatte har den nødvendige opplæringen i samsvar med “Forskrift om utførelse av arbeid” nr. 1357, § 10-2, som krever dokumentert sikkerhetsopplæring for bruk av arbeidsutstyr. Dette kurset gir en grunnleggende innføring både teoretisk og praktisk i sikker bruk av lift, men det praktiske opplegget må tas i bedriften der arbeidstakeren skal bruke utstyret.

Dette Liftkurset er et kurs som gir deltakerne nødvendig kunnskap og ferdigheter for å bruke liftutstyr på en trygg og effektiv måte. Kurset dekker ulike aspekter ved bruk av løfteplattformer, også kjent som lifter eller personløftere, og tar sikte på å oppfylle de nødvendige sikkerhetskravene og standardene for liftbruk.

Her er noen av hovedområdene som dekkes i Liftkurset:
• Sikkerhet og risikohåndtering: Kurset fokuserer på sikkerhetsaspektene knyttet til bruk av lifter. Deltakerne lærer om potensielle farer og risikoer forbundet med liftbruk, og hvordan de kan identifisere, vurdere og håndtere disse risikoene på en forsvarlig måte. Dette inkluderer korrekt bruk av personlig verneutstyr, sikringstiltak og prosedyrer for å forhindre fallulykker eller andre ulykker.
• Lifttyper og funksjoner: Kurset gir deltakerne kunnskap om ulike typer lifter som finnes, deres funksjoner og begrensninger. Deltakerne lærer om forskjellige løftehøyder, plattformkapasiteter og driftsmekanismer for å kunne velge riktig lift for ulike arbeidsoppgaver og arbeidsforhold.
• Liftbetjening og kontroll: Deltakerne blir opplært i riktig betjening og kontroll av lifter. Dette inkluderer opplæring i bruk av styrekontroller, sikkerhetsfunksjoner og nødstoppmekanismer. Deltakerne lærer også om riktig plassering og justering av liften for å sikre stabilitet og sikker bruk.
• Løfteoperasjoner og arbeidsmiljø: Kurset dekker riktig gjennomføring av løfteoperasjoner og arbeid på løfteplattformen. Deltakerne lærer om korrekt forankring av liften, sikker forflytning på plattformen, bruk av sikkerhetsutstyr som rekkverk og sikkerhetsnett, samt viktigheten av et trygt og helsefremmende arbeidsmiljø.
• Lover, forskrifter og bransjekrav: Kurset tar også for seg relevante lover, forskrifter og bransjekrav knyttet til liftbruk. Deltakerne får en oversikt over juridiske krav og standarder som er gjeldende for deres geografiske område, samt kravene fra bransjen de opererer i. Dette inkluderer også kunnskap om ansvar, plikter og krav til dokumentasjon og opplæring.

Formål:
Gi kursdeltakerne økt kunnskap og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.

Krav til forkunnskaper:
Må være fylt 18 år, og ikke slite med utpreget høydeskrekk.

Målgruppe:
Kurset passer for personer som skal bruke lift (personløfter).

Eksamen / sertifisering:
Inkluderer avsluttende test og utstedelse av opplæringsbevis

Språk:
Alle kurs kan gjennomføres på norsk, engelsk og polsk.