Lag en keramikk-kopp med klypeteknikk (pinching) - nettkurs



Kursarrangør: Artskill AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 10 minutter
Pris: 99

Vi tilbyr nettkurs hvor du lærer å lage en keramikk-kopp med klypeteknikk (pinching). Dette er et kort innføringskurs i klypeteknikk. Du trenger ingen forkunnskaper for kurset. Alle kan klare det! På kurset lærer du å lage en kopp med klype teknikk, kanskje bedre kjent som pinching.

Innhold:
Du kan ha nytte av å se kurset flere ganger. Vil du lage hank på koppen finner du et eget kurs om dette på plattformen. Til kurset trenger du bare en klump med leire, med vekt mellom 400 - 600 gram, avhengig av hvor stor kopp du vil lage. Hvis du vil lage flere kopper med noen lunne lik størrelse er det lurt å forberede flere klumper med samme vekt.

Skulle du ha behov for å trene på å kna leire før du starter, så er det en bonus episode om knaing i kurset. For å få et ferdig produkt som du kan bruke, må det brennes. De fleste har ikke egen ovn, men det er mulig å leie seg inn på et verksted. Det finnes flere verksteder som tilbyr plasser for de som driver med keramikk på hobbybasis.

Kursholder: Johanne Birkeland
Johanne Birkeland – (a)jossolini - er en norsk keramiker med verksted på Hvasser i Færder kommune og på Kroloftet i Oslo. Hun har svennebrev i keramikk og har i tillegg en akademisk bakgrunn samt erfaring fra privat næringsliv.

Alle produkter designes og produseres i hennes verksteder. Hun er opptatt av å teste ut nye uttrykk og teknikker, men også av å holde tradisjonelle håndverksferdigheter i hevd.

Målgruppe for kurset:
Du som har lyst til å prøve deg på å arbeide med leire. Som har lyst til å lage dine egne produkter, både til pynt og nytte.

Materiell inkludert:
• En episode med video hvor klypeteknikk forklares og demonstreres.
• En bonusepisode med video som forklarer og viser teknikk på knaing av leire.

Forhåndskrav / Utstyr:
• Ingen forhåndskunnskaper nødvendig.

Utstyr:
• Leire, gjerne en grov type
• Slikker (laget av samme type leire)
• En kniv til å skjære i leiren